İstanbul Gündemi

ÇEKMEKÖY-SULTANBEYLİ METROSU’NDA 2. TBM KAZISI BAŞLIYOR

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
14 Ocak 2021 Perşembe 11:09

Nisan 2017’de yapımına başlanan fakat aynı yılın sonlarında çalışmaları durdurulan Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu’nun inşaatı yeniden başlıyor.

Geçen ay İBB’nin yurtdışına gerçekleştirdiği 580 milyon dolarlık tahvil (Eurobond) ihracıyla, metronun Sancaktepe Şehir Hastanesi - Sultanbeyli arasındaki kısmında da yapım çalışmaları hızlandırıldı.

Birinci TBM kazısının devam ettiği raylı sistemde, 2. TBM kazısının başlatılması için de bir tören düzenleniyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile müteahhit firma temsilcilerinin katılımıyla düzenlenecek tören, 15 Ocak 2021 Cuma günü saat 11:00’de Sancaktepe İstasyonu’nda gerçekleştirilecek. Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy Metrosu’nun devamı niteliğindeki raylı sistem tamamlandığında, Sancaktepe ve Sultanbeyli’nde oturan vatandaşları, hızlı ve konforlu bir yolculukla şehrin merkeziyle buluşturacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi