İstanbul Gündemi

Çekmeköy’ün trafiği rahatlayacak! O projenin temeli atıldı

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
25 Nisan 2023 Salı 18:13

Törene katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, yürüttükleri projelere Çekmeköy'deki 3 önemli projeyle devam edeceklerini belirterek, trafik sorununa çözüm getirecek kavşağın yanı sıra belediyenin karşısına yapılacak meydan ve kapalı otoparkın büyük avantajlar sağlayacağını söyledi.

“ÇEKMEKÖY BELEDİYEMİZLE BİRLİKTE BÜYÜK BİR DÖNÜŞÜM ÇALIŞMASI BAŞLATIYORUZ”

Çekmeköy’de kentsel dönüşüm başlattıklarını belirten Bakan Kurum, “Biz biliyoruz ki, Çekmeköy’ün en ufak bir sorununu çözdüğümüzde İstanbul ferahlar. Bunun için, sizlerin rahat, mutlu, huzurlu bir şekilde yaşaması için ne gerekiyorsa yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Çekmeköy’e altyapı ve üstyapı çalışmaları kapsamında İller Bankamızla tam 316 milyon liralık yatırım yaptık. Bisiklet ve yürüyüş yolları kazandırdık. Yine ilçemize kazandırdığımız kapalı pazar yeriyle hem esnafımız hem vatandaşımız daha iyi koşullarda alışverişlerini yapıyorlar. Çekmeköy’ün Çamlık, Hamidiye, Mehmet Akif, Merkez ve Mimar Sinan Mahalleleri’nde toplam 35 site bulunuyor. Bu sitelerde bulunan 248 binada tam 20 bin 494 kardeşimiz yaşıyor. Buradaki vatandaşlarımız bize dönüşüm talebinde bulundular. Şimdi buradan bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Kardeşlerimizin talebi doğrultusunda 6 bin 354 konut ve iş yerinden oluşan bu binaları kentsel dönüşüme alıyoruz. Çekmeköy Belediyemizle birlikte büyük bir dönüşüm çalışması başlatıyoruz, Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

“ÇEKMEKÖYLÜ KARDEŞLERİMİZ İÇİN HAYIRLI”

Konuşmasına “Bir müjdeyi daha paylaşmak istiyorum” sözleriyle devam eden Kurum, “Soğukpınar Mahallesi’nde yıllardan beri çözülemeyen ve yaklaşık 500 kişiyi ilgilendiren mülkiyet ve imar problemlerinin çözümüne ilişkin rezerv alanı ilanını yapıyoruz. Belediyemizle kentsel dönüşüm çalışmamıza başladık. Çekmeköy için, Çekmeköylü kardeşlerimiz için hayırlı, uğurlu olsun. Yine Emlak Konut’umuzun desteğiyle konut alanımızın içerisinde yapımı devam eden 50 bin metrekarelik ve yapmayı planladığımız 61 bin metrekarelik iki park projemiz mevcut. Çekmeköy Belediyemiz öğrenci kardeşlerimize, gençlerimize 5 bin TL eğitim desteği veriyordu. Biz inşallah bu desteği 7 bin liraya çıkarıyoruz. Yine gençlerimiz bize spor alanlarına ihtiyaç duyduklarını söylediler. Ve biz de üç okulumuza kapalı spor salonu kazandırma sözü veriyoruz. Tabii bitmedi 100 bin 732 metrekare alanda bir millet bahçesi kazandırmak için ilk fidanları sizlerle birlikte toprakla buluşturuyoruz. Ayrıca Alemdağ ve Reşadiye mahallelerimizi Kuzey Marmara Çevreyoluna bağlayacak yan yol imar planlarımızı da onayladık” şeklinde konuştu.

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi