İstanbul Gündemi

ÇEKMEKÖY´DEKİ GÜVENLİ GIDA FESTİVALİ HEM EĞLENDİRDİ HEM DE GÜVENLİ VE SAĞLIKLI BESLENMEYİ ÖĞRETTİ

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
31 Mayıs 2016 Salı 00:51

Gıda güvenliği konusunda bilinç oluşturulması ve tüketicide konuyla ilgili farkındalık yaratılmasını hedefleyen Çekmeköy Belediyesi´nin Şeffaf Mutfak Güvenli Gıda Festivali; yemek, oyun, eğlence, müziğe doyurdu.

Çekmeköy Belediyesi ve Sealed Air´in iş birimi Diversey Care iş birliği ile düzenlenen Şeffaf Mutfak Güvenli Gıda Festivali´nde; ünlü şeflerden yemek gösterileri, sağlıklı ve güvenli gıdalara dair ipuçları, geleneksel lezzetler, ünlü şefler ve gurmelerle sohbet programları gün boyunca devam etti.

Festivalde, uzun süren eğitim ve denetim dönemini tamamlayarak Şeffaf Mutfak Bayrağı almaya hak kazanan işletmelere de bayrakları ve sertifikaları teslim edildi.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz´ın ev sahipliği yaptığı festivalin açılışını; Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Proje Genel Koordinatörü ve Başkan Yardımcısı Şenol Çetin, Başkan Yardımcıları Şahmettin Yüksel ve Latif Coşar, Garnizon Komutanı Hasan Kaymaz, Seealed Air Genel Müdürü Gökhan Özdöl, TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl ve çok sayıda davetli birlikte yaptı.

Festival açılışında konuşan Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı ahmet Poyraz, Proje Genel Koordinatörü ve Başkan Yardımcısı Şenol Çetin, projeyi sahiplenen Çekmeköylülere teşekkür etti.

Her yaşa hitap eden festival alanında oyun grupları ve yiyecek stantlarının yanı sıra pasta atölyesi, el yıkama etkinliği ve güvenli gıda söyleşileri yer aldı.  Gıda alışverişinden mutfak hijyenine, el yıkamadan gıda satışı yapan işletmelerde aranması gereken özelliklere kadar sağlıklı ve güvenli beslenme ile ilgili birçok detay anlatıldı.

Söyleşi Çadırı

Soru cevap şeklinde geçen söyleşilerin ilk konuğu İyilik Sende konulu söyleşisiyle Ayşe Tolga oldu. Yemek tarifi programlarının sevilen ismi Emine Beder katılımcılara mutfak sırlarını paylaşırken, İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi´nden Yrd. Doç. Dr. Tolga Karaman güvenli gıda ile ilgili doğru bilinen yanlışları anlattı. Son olarak ekranların ünlü şeflerinden Cenk Doğar, Şeffaf Mutfak projesinde değerlendirmeye alınan noktaları izleyenlerle paylaştı.

Çocuklar Çok Eğlendi

Çocuklar için kurulan etkinlik alanında, minik şefler pasta yapmayı ve doğru el yıkamayı öğrendiler. Pasta yaparken çocukların yanlarında bulunan uzmanlar, mutfakta dikkat edilmesi gereken kuralları ve sofraya oturmadan önce ve kalktıktan sonra el yıkamanın çok önemli olduğunu anlattılar.

Şeffaf Mutfaklı İşletmeler

Uzun süren eğitim ve denetim dönemini tamamlayarak Şeffaf Mutfak Bayrağı almaya hak kazanan işletmeler festivalde kurulan alanda kendilerini tanıttılar.  İşletmeler program kapsamında düzenlenen konser öncesi bayraklarını aldılar. Şeffaf Mutfak Bayraklarını işletmelere takdim eden Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, projeyi sahiplenen işletmelere ve Çekmeköy halkına teşekkür etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi