İstanbul Gündemi

CHP’li Üyeden Ak Parti’ye “Derin Üzüntü Duyuyoruz!”

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
3 Kasım 2021 Çarşamba 03:29

 Tatlıdil Osmanlı dönemi zamanında üç asır boyunca süren hizmetler sebebiyle altın padişah tuğrası taşıma imtiyazı beraberinde, Ataköy ilçesinden Florya’ya dek uzanan bütün arazilerin hediye verildiği Dadyan Ailesi tarafından inşa edilmiş olan kilise ve okulun yer aldığı sokağa adlarının verilmemesinin kendi camialarında derin üzüntü yarattığını ifade ederek,İBB’nin Ak Partili Harita Komisyonu üyelerine seslenişte bulundu.

 ‘Kültürel farklılıklarımız ne olursa olsun kardeşliğimizin pekiştirilmesi için’ diyen CHP’li Meclis üyesi Tatlıdil Bakırköy Belediyesi’ne teklif bildirdiklerini ve ilçe meclisi tarafından kabul gören bu teklifin onay için İBB’ye gönderildiğini ifade etti.

TEKLİFE 3 YILIN ARDINDAN ‘RET’

 3 yıl sonunda, İBB’nin Adalet ve Kalkınma Partili Harita Komisyonu üyelerince ‘Dadyan’ adının bir defa daha ‘Ret’ edildiğini dile getiren Aret Şirin Tatlıdil, bunun sebebi olarak bahsi geçen Mabet Sokağın 20 ticari alan ve 140 bağımsız bölümden meydana geldiği için yapılacak adres değişikliğinin karmaşaya sebebiyet göstereceğinin söylendiğini belirtti.

ZEYTİNBURNU’NDAKİ SOKAKLARDA AYNI GÜN İSİM DEĞİŞTİRİLDİ

Geçen ay ‘Dadyan’ şeklinde değiştirilmesi teklif edilen Mabet Sokak için ‘Ret’ kararı uygulayan İBB Harita Komisyonu tarafından, aynı gün Zeytinburnu’nda yer alan 2 sokağın adının değiştirilmesinin kabul edildiğini dile getiren Tatlıdil bahsi geçen sokaklarda daha çok ticari alan ve bağımsız bölüm olduğunu söyleyerek Mabet Sokak’ta da 10 ticari, 54’de bağımsız alan olduğunu belirtti.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi