İstanbul Gündemi

CHP Sarıyer'den kadına şiddete karşı açıklama!

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
25 Kasım 2022 Cuma 12:45

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, beraberindeki partililerle partisinin ilçe başkanlığında, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında açıklama yaptı. 
İstanbul‘un tüm ilçelerinde eş zamanlı aynı açıklamanın yapıldığını belirten Yalınkılıç, 1999 yılında Birleşmiş Milletler‘in bu günü Kadına Yönelik Şiddete Karşı  Uluslararası Mücadele Günü ilan ettiğini anımsattı.

'KADINLAR YAŞAM HAKKI İÇİN DİRENİYOR'

Başkan Yalınkılıç, Türkiye‘de yaşayan kadınların en temel hakları olan yaşam hakkı için direndiğini anlatarak, 'AKP‘nin ilk iktadara geldiği 2002 yılılıdan bu yana kadın cinayetleri sistematik olarak arttı. Verilere göre 2002 yılında 66 kadın cinayeti işlenmişken, bu sayı son olarak 497‘ye çıktı. 1 Ocak 2022 ile 1 Kasım 2022 arasında ise 202’si şüpheli olmak üzere en az 482 kadın öldürüldü.' dedi. 

BAKANLARA ELEŞTİRİ

'Şüpheli kadın ölümü yoktur. Etkin yürütülmeyen soruşturmalar vardır.' diyen Yalınkılıç, şöyle devam etti:
'Malatya da 14 yaşındaki Elif Gültekin, Eskişehir’de evinin bodrumunda ölü olarak bulunan 41 yaşındaki iki çocuk annesi Beyhan Biçer... İntihar ettikleri söylenmişti ancak daha sonra bunların intihar değil, cinayet olduğu ortaya çıktı. Biz, ‘Kadın cinayetlerini durdurun‘ diye haykırırken, eski Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ‘Her şüpheli olümkadın cinayeti değildir.‘ demekle yetindi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, öldürülen kadınlardan sadece ‘sayı‘ olarak bahsetmeye devam etti. Şimdiki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, ‘2021’in ilk 10 ayında 242 ve 2022’nin ilk 10 ayında 225 vaka var. 2022’de yüzde 7 azalış var‘ dedi. Yanık’ın açıklamasında bir de itir af vardı. Kadın cinayetlerinin yüzde 8‘i koruma kararı altında işleniyor.'

'KADINLAR SAYIDAN İBARET DEĞİLDİR'

Her kadının bir hayat demek olduğunu dile getiren Yalınkılıç, 'Öldürülen kadınlar sayıdan ibaret değildir. Hepi hayatın ta kendisiydi. Anne. evlat. abla. kız kardeş, arkadaş... İktidarın kadını yok sayan politikalarına karşı direnmeye ve kadınlara sahip çıkmaya devam edeceğiz.' diye konuştu. 

Halil Başer - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi