İstanbul Gündemi

CHP Ümraniye İlçe Örgütü Kadın Kolları Tarafından ?KADINA ŞİDDETE HAYIR ? Eylemi

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
10 Mart 2016 Perşembe 23:20

CHP Ümraniye İlçe Örgütü Kadın Kolları ?KADINA ŞİDDETE HAYIR ? kapsamında Özgecan yasasının biran önce çıkması için ve kadın cinayetlerinin bitmesi ile ilgili olarak Ümraniye meydanında bir basın açıklaması ve oturma eylemi yaptılar.

CHP Ümraniye Kadın Kolları Başkanı Gülcan Temiz Bila yaptığı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi :

?Değerli Basın Emekçileri ve Saygı değer  Ümraniye Halkı  bugün      Kadına Şiddete hayır demek için ve acil olarak kadın şiddetine  önlem alınması   için  ÖZGECAN YASASININ  bir an önce çıkması için   meydanlardayız .

 Ülkemizde her gün gazete sayfalarında, televizyon ekranlarında ve diğer tüm iletişim araçlarında, kadınlara yönelik tacizler, eziyetler, sonu ölümle biten tekme tokat şiddetlerle dolu birçok sayfa veya haber görüp okumaktayız. 

Kabul edilebilir olmayan bu durum yalnızca ilimiz ve ülkemizde değil, bütün dünya üzerinde ciddiyetle durulması gereken sosyal bir olgu olarak ele alınmak zorundadır. 

 

Kadının şiddeti yoğun olarak yaşaması, tüm toplumu etkileyen ağır sonuçları da beraberinde getirmektedir. Şiddeti yaşayan kadınların çocukları da ya istismar edilmekte ya da o şiddeti bizzat yaşamaktadırlar.

Ülkemizde Hemen hemen her gün  bir kadın ya öldürülüyor  yada  fiziksel veya da  psikolojik şiddete maruz kalıyor.

Kadına yönelik şiddetin siyasi ve  hukuki  boşluklardan kaynaklandığını da göz ardı etmemek lazım. Kadına  Şiddet uygulayanların, kadınları öldürenlerin   hukuksal  boşluktan  cesaret aldıkları  ortadadır.

Her gün gazetelerde bir  kadın cinayeti haberi okuyoruz. Genç kızlarımız öldürülüyor, dövülüyor.  Kızlarımız çocuk gelin yapılıyor. Ne yazık ki gördüğümüz tabloda hiç bir  önlem alınmıyor.

Son olarak;                 

Şiddet gören insanlardan bu şartlar altında hayatlarını sürdürmelerini beklemek, ortamdaki şiddeti desteklemektir. Eşlerine, ailelerine ya da çevrelerine şiddet uygulayan insanların hasta olmadığını vurgulayan uzmanlar, şiddet uygulayanlara yönelik cezaların caydırıcılığının bulunmadığına dikkat çekmektedirler.  Kadına uygulanan şiddet politiktir.

Kişinin, fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik açıdan zarar görmesiyle veya acı çekmesiyle sonuçlanan veya sonuçlanması muhtemel her türlü tutum ve davranış ŞİDDETTİR. Kadına yönelik şiddet bir suçtur ve insan hakları ihlalidir. Kadına yönelik şiddet  Siyasi  ve hukuki iradenin sonucu olarak önlenemez bir hal almıştır ve almaya da  devam etmektedir. Kadına yönelik şiddet sadece sokaklarda mahalle aralarında gece kondular da  şiddet gören kadının problemi değil saraylarda oturan kadınların da problemidir. 

O SEBEPLEDİR Kİ BİR AN ÖNCE TBMM ?DEN ; KADINA YÖNELİK HAKSIZLIĞA ,HUKUKSUZLUĞA KARŞI ŞİDDETE BAŞKA KADINLAR KURBAN VERMEMEK İÇİN  ? ÖZGECAN YASASI ? ACİL ÇIKARILMALIDIR.


Bu meydandan Ümraniye Halkına bir kez daha sesleniyoruz. Cumhuriyet  Halk Partili Kadınları olarak  Kadına şiddet uygulayanlara diyoruz ki ;
Kadına şiddete asla göz yummayın.

Her sessiz kalınan şiddet bir gün sizi bulur.

Ailede şiddet geleceği karartır.

Bugün rüzgar eken, yarın fırtına biçer.

Ailenin yıkımı ve nefretin getirisi şiddetle olur.

Hayvanlık değil insanlık yapın.

Kadına yapılan şiddet suçtur.

Kadınlara dokunmayın!

Kadınlar özgürdür,

Buradan Tüm kadınlarımıza sesleniyoruz.   SEVGİ VE EMEĞİN SEMBOLÜ olan çok değerli Kadın arkadaşlarımız Şiddete maruz kaldığınız zaman kendinizi gizlemeyin.  Korkmayın, sinmeyin..  

BİRLİKTEYSEK GÜÇLÜYÜZ.. Bunu Lütfen unutmayalım..?

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi