İstanbul Gündemi

CHP ÜMRANİYE TAM KADRO SAHADA

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
24 Ağustos 2020 Pazartesi 17:19

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından organize edilen ve 39 ilçede eş zamanlı olarak uygulanan etkinlikte, halkı bilinçlendirmek adına; kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi amacıyla devletin yükümlülüklerini belirleyen uluslararası insan hakları sözleşmesi olan ‘İstanbul Sözleşmesi’nin ne olduğu ve neden uygulanması gerektiği anlatıldı.

 

CHP Ümraniye İlçe Başkanlığı da ilçenin merkezi yerlerinde vatandaşlara bilgilendirme yaptı, CHP Ümraniye İlçe Başkanlığı, CHP Ümraniye Kadın Kolları ve CHP Ümraniye Gençlik Kolları üyelerinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte vatandaşlara broşür dağıtıldı, bildiri okundu.

 

CHP Ümraniye İlçe Kadın Kolu Başkanı Selin Gümrükcü konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “İstanbul sözleşmesi sadece biz kadınların değil; ezilmiş, şiddete ve istismara uğramış çocukların, cinsel tercihleri farklı olan insanların ve hatta hayvanların güvencesidir. Aile kavramını yok saydığını düşündükleri bu sözleşme aksine aile yapısını koruyup, bütün eşitsizlikleri ortadan kaldırıyor. Biz bütün kadınlar; dünya üzerindeki bütün eşitsizlikleri ve haksızlıkları ortadan kaldıran İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasını istiyoruz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi