İstanbul Gündemi

CİHAN TUFAN: ‘KİMSE GENÇLERİMİZİ PROVOKE EDEMEZ’

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
2 Şubat 2021 Salı 18:11

Ümraniye Belediye Meclisi şubat ayı birinci oturumunda söz alan MHP Ümraniye Meclis Üyesi Cihan Tufan, Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan rektör ataması gerginliğinin arkasında provokasyon olduğunu iddia etti.

“Değerlerimizi hedef alarak bu saldırıları yapanlara da sessiz kalacağımızı düşünüyor ise birileri, yanılıyorlar. Sokaktan geldik, sokağı da ineriz. Kimse bu ülkenin çocuklarını sağcı-solcu diye ayırmasın Biz o tecrübelerden geldik” diyen Tufan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:


“TÜRKİYE CUMHURİYETİ PAYİDAR KALACAKTIR”


“Binlerce yıldan beri, tüm dünyaya nizam ve Allah‘ın adaletini yeryüzüne hakim kılmaya çalışan ve o uğurda her şeyini feda etmeye çalışan Insanların temsilcileriyiz. En son kurulan Türkiye Cumhuriyeti de bizim gibi insanlarla ilelebet payidar kalacaktır. Osmanlı, yıkılırken 28 Ocak 1920‘de Misak-ı Millî ilan etmiştir. Bugün, bu aziz vatanın üzerinde, hür, bağımsız, dini ve tarihi olan bir bağımsız devlet olarak yaşıyorsak, bu Osmanlı‘nın son Meclis-i Mebusan’da almış olduğu kararlar çerçevesinde, Anadolu‘daki direniş ruhu ile birleşip, Kuvayi Milliye ruhu ile birleşip bugüne kadar gelmiş olan devletin temeli atılmıştır. Bugün de devletimiz bütün kurumlarıyla gerek Akdeniz‘de, gerek Suriye‘de, Kafkasya‘da, Azerbaycan‘da, Balkanlar’da, dünyanın her yerinde, büyük bir devletin temsilcileri olarak bu siyaseti milli bekamızı devam ettirme amacıyla sürdürmektedir. Ülkemizi yöneten insanların yapmış olduğu davranışlar, tamamıyla herkesi kuşatan, bazıları bugün bizim için anlaşılmaz konular olsa da bunların sonuçları, bizden sonraki nesiller tarafından gayet iyi anlaşılacak çalışmalardır. Bizim birinci vazifemiz, ülkemizin birliğini ve beraberliğini korumaktır. Ben öncelikle bu ay, ülkücü şehidimiz Ahmet Hersek’i saygıyla rahmetle anıyorum.”


“REKTÖR BEĞENMEME DİYE BİR HAK MI VAR” 


“En son Boğaziçi Üniversitesi‘nde meydana gelen olay, öylesine basit ve sıradan bir olay gibi algılanamaz. Bu coğrafyada yaşayan herkesin temel değerleri birdir. Allah‘ı, Peygamberi, Kabesi, ehlibeyti birdir. Bu saygısızlığı şiddetle kınıyorum. Rektörler gelip geçicidir. Önemli olan Boğaziçi‘nin misyonudur. Fatih Sultan Mehmet‘in İstanbul‘u aldığı yerden Türkler’i Anadolu‘dan kovmak isteyenlerin kurmuş olduğu Boğaziçi Üniversitesi‘ne, gerçekten Anadolu kimliğine sahip birisinin atanmış olması, niye başkalarını rahatsız ediyor? Boğaziçi Üniversitesi, ülkemizin en seçkin eğitim kurumlarından birisidir ve oraya atanan kişi de gerekli liyakata sahiptir. İnsanları sokaklara çağırmak, halkı boş yere provoke etmek yanlıştır Eğitim sistemi üzerinden bu ülkede genç nesilleri bu şekilde provoke edip, yönlendirenlere söylüyorum. Biz bunların acılarını yaşadık. 12 Eylül‘den önce de yaşadık, 68 kuşağında da yaşadık. Değerlerimizi hedef alarak bu saldırıları yapanlara da sessiz kalacağımızı düşünüyor ise birileri, yanılıyorlar. Sokaktan geldik, sokağı da ineriz. Kimse bu ülkenin çocuklarını sağcı-solcu diye ayırmasın. Biz o tecrübelerden geldik. Bütün gençlerimiz bizim için değerlidir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk de Cumhuriyeti gençlere emanet etmiştir. Rektörü beğenmemek gibi bir hak mı var, nerede görülmüş? Bunun üzerinden gariban ailelerin çocuklarını provoke etmek, hiç kimseye yakışmaz.” 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi