İstanbul Gündemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücret açıklaması! Çok net mesaj verdi!

Milyonlarca asgari ücretli temmuz ayı ara zammı heyecanla beklerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan son dakika açıklaması geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücret açıklaması! Çok net mesaj verdi!
Haberler / Politika
14 Haziran 2023 Çarşamba 13:21

Milyonların yeni maaşını belirleyecek asgari ücrete zam görüşmeleri başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

“İŞÇİMİZİ YİNE ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ”

Azerbaycan dönüşünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Asgari ücret noktasında da biz kesinlikle işçimizi yine enflasyona ezdirmeyeceğiz. Asgari ücrette de elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İşçimiz bu noktada rahat olsun, huzurlu olsun. Şu anda çalışmalar yapılıyor, bir an önce de inşallah kararı vereceğiz. Memur maaşlarına ilişkin adım da zaten Temmuz ayındaki görüşmelerde atılacak” dedi.

YENİ ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücrette enflasyon rakamları ve refah payı dikkate alınarak belirlenecek yeni rakam için birkaç tahmin var. Bunlardan en çok öne çıkanı ise yüzde 30-35 formülü oldu. 5 aylık enflasyon rakamı TÜİK tarafından 15,26 olarak açıklanırken Merkez Bankası verilerine göre 6 aylık enflasyonun yüzde 20 seviyelerinde gelmesi bekleniyor. Sadece 6 aylık beklenen yüzde 20’lik enflasyon artışı ile de net 8.506 lira olan asgari ücret 10 bin liranın üzerine yükselecek. Yüzde 10-15’lik bir refah payı artışı ile net asgari ücret 2023 rakamının 11.058 TL ila 11.483 TL arasında olması bekleniyor.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi