İstanbul Gündemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dünyaya net mesaj! ‘Ukrayna'nın bağımsızlığına olan desteğimizi...’

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’i ağırladıktan sonra karemalar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünya gündemine bomba gibi düşen açıklamalar yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dünyaya net mesaj! ‘Ukrayna'nın bağımsızlığına olan desteğimizi...’
Haberler / Politika
8 Temmuz 2023 Cumartesi 11:50

Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra Rusya-Ukrayna savaşındaki son gelişmeler ve 17 Temmuz'da sona erecek Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması gibi bölgesel ve uluslararası konular ele alındı. Görüşme yaklaşık 2,5 saat sürdü. Liderlerin baş başa görüşmesiyle paralel olarak heyetler arası görüşmenin de yapıldığı öğrenildi.

ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN ÖNE ÇIKANLAR ŞÖYLE:

“Sayın Zelenski ve heyetini misafir etmekten memnuniyet duyuyorum. Kıymetli dostumla son yüz yüze görüşmemizi geçen sene Ağustos'ta Lviv'de gerçekleştirmiştik. Kendisiyle birçok telefon görüşmesi de yaptık. Yaşananlara karşın Türkiye-Ukrayna dostluğu güçlendi. Savaşta, Ukrayna halkı ülkesinin toprak bütünlüğünü savunuyor. Ukrayna'nın bağımsızlığına olan desteğimizi tüm platformlarda ifade ettik. Savaşın uluslararası hukuk temelinde müzakereler yoluyla sona erdirilmesi için en yoğun çaba harcayan ülke olduk. Geçtiğimiz senenin temmuz ayında ise BM ile yürüttüğümüz arabuluculuk neticesinde Karadeniz tahıl girişimini hayata geçirdik. 1 yılda 33 milyon tona yakın tahılı ihtiyaç sahiplerine ulaştıran girişimin 17 Temmuz'da sona erecek süresinin yeniden uzatılmasını temenni ediyorum.”

“UKRAYNA'DA LİDER KONUMDA OLAN MÜTEAHHİTLİK ŞİRKETLERİMİZ UKRAYNALI DOSTLARINA YARDIMCI OLACAKTIR”

“Ukrayna, NATO'ya üyeliği hak ediyor. Adil bir barışın kaybedeni olmaz. Ukrayna'nın yeniden ayağa kaldırılmasında her türlü desteği vereceğiz. Ukrayna'da lider konumda olan müteahhitlik şirketlerimiz Ukraynalı dostlarına yardımcı olacaktır. Tahıl koridoru meselesinde çalışmalarımızı devam ettireceğiz. 17 Temmuz sonrasını daha ne kadar uzatabiliriz, bunun da çalışması içerisindeyiz. Bunun 3 ayda bir olması gibi bir beklentimiz var. Süreyi de 2 yıla çıkarmak gibi bir gayretin içinde olacağız. Bu konuyu sayın Putin'le de gündeme getireceğiz. Afrika'daki fakir ülkeler hep buraya bakıyor. Bunun beklentisi içinde.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi