İstanbul Gündemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni müjdeler!

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
11 Mayıs 2023 Perşembe 15:11

Memura ek zam geliyor. Temmuzda memur zammı enflasyon farkı ve refah payı ile belirlenecek.

İŞTE ERDOĞAN’IN O AÇIKLAMALARI:

Ücretler konusu en hassas olduğumuz konulardan biri. Biz geldiğimizde asgari ücret 184 liraylı, dolar olarak 126 dolara tekabul ediyordu. Bugün asgari ücret 8 bin 500 lira, dolar bazında yaklaşık 440 dolar. Bir başka örnek akaryakıt fiyatları. 2002 yılında benzinin litresi 1,5 liraydı. Asgari ücretle 110 litre benzin alınabiliyordu. Aradan geçen yıllarda petrolün varili 25 dolardan 77 dolara çıksa da bugün asgari ücretle 410 litre benzin alınabiliyor. Asgari ücret ve diğer ücretlerdeki artış sadece rakam olarak değil reel olarak da alım gücünü kat kat yükseltmiştir. Yola çıkarken çalışanlarımını enflasyona ezdirmeyeceğiz demiştik. Hamdolsun son 21 yılda bu sözümüze hep sadık kaldık.

“BÖYLECE EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 22 BİN LİRAYI BULACAK”

“Önümüzde memurların maaş düzenlemesi var. Yasaya göre artış oranı ocak ve temmuzda belirleniyor. Memura verilen maaş zammında refah payı artışını biz getirdik. Sene başında kamu görevlilerinin maaşına toplamda yüzde 30 zam yaptık. Şimdi temmuz ayında en düşük memur maaşını, en düşük kamu maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. Kamu işçilerinde olduğu gibi en düşük maaşı 15 bin liraya çıkararak üzerine de enflasyon ve refah payı koyarak benzer bir artış yapacağız. Böylece en düşük memur maaşı 22 bin lirayı bulacak.”

“7 BİN 500 LİRANIN ÜZERİNDE MAAŞ ALAN EMEKLİLERİMİZİ DE SEVİNDİRECEĞİZ”

“Emeklilikte yaşı bekleyen 2 milyon 250 bin kardeşimizin talebiniz karşıladık. En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya, bayram ikramiyelerini 2 bin liraya yükselttik. Meclis'in açılmasıyla 7 bin 500 liranın üzerinde maaş alan emeklilerimizi de sevindireceğiz.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi