İstanbul Gündemi

Cumhuriyet Bayramı coşkusu Şişli sokaklarında!

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
30 Ekim 2022 Pazar 12:24

CUMHURİYET BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikler, fener alayıyla başladı. 29 Ekim Korteji‘nde, binlerce kişini ellerinde meşalelerle Maçka Demokrasi Parkı’na kadar yürüdü. 
Burada konuşma yapan Başkan Muammer Keskin, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetin kurucularını saygı ve rahmetle andı.

'CUMHURİYET ZOR ŞARTLAR ALTINDA KURULDU'

Başkan Keskin, Cumhuriyet‘in çok zor şartlar altında kurulduğunu anlatarak, “Tüm ülkede sadece 900 doktor, 300 ebe, 4 hemşire var. Tek bir diş hekimi bile yok. Öğretmen sayısı, 1000’den daha az. Okur yazar oranı yüzde 16, kadınlarda ise yok denecek kadar az. Kadın hakları zaten hiç yok. Yetiştirdiğimiz bir kilo çay yok. Fabrikada ürettiğimiz bir çuval şeker, bir şişe ay çiçek yağı yok.' dedi. 

'SANAYİ YOK, ÜRETİM YOK, PARA YOK...'

'Sanayi yok, üretim yok, para yok. Ama ne var? Ne var biliyor musunuz?' diyen Keskin, şöyle devam etti:
'Bağımsızlık ateşimiz var. Ve elbette muhteşem bir liderimiz; Mustafa Kemal Atatürk var.. İmkansız denilecek koşullarda kuruldu ve her alanda bu ülkeye çağ atlattı Cumhuriyet. Kıymetini bilmek gerek. Cumhuriyet sonsuza dek sürecek ve daha çok şey görecek. Güzel günler göreceğiz, güneşli günler. Birbirimize daha sıkı sarılacağız. Daha çok üreteceğiz, daha adil paylaşacağız ve hep birlikte daha güzel bir yaşam kuracağız. Cumhuriyetin 100. yılını, daha büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Yaşa Cumhuriyet yaşa, yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa!”

Kutlamalar, ünlü şarkıcı Yaşar’ın Maçka Demokrasi Parkı’nda verdiği konserle sona erdi. 

Halil Başer - İstanbul Gündemi
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi