İstanbul Gündemi

CUMHURİYET KADINLARI DERNEĞİ’NDEN HDP İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
22 Şubat 2021 Pazartesi 13:45

Son günlerde sıkça gündeme gelen ‘HDP kapatılsın’ tartışmalarına Cumhuriyet Kadınları Derneği de yaptığı bir açıklama ile dahil oldu. Derneğin Ankara’daki genel merkezinden Genel Başkan Prof. Dr. Tülin Oygür imzalı açıklamada “kimse milletimizi demokrasi sahtekarlığıyla aldatmaya kalkmasın. Gerçek demokrasi ancak terör lanetinin bitirilmesiyle mümkündür. Terör; parti kisvesiyle Meclis’te barınırken, şehitler vererek yürüttüğümüz mücadele eksik kalmaktadır” ifadelerini kullandı.

CKD Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Türk milleti, Amerikan malı PKK terörünün kesin şekilde bitirileceği günü sabırla beklemektedir. Kahraman güvenlik güçlerimizin 24 Temmuz 2015’te silahlı mücadele başlatarak PKK’yı kendi kazdıkları hendeklere gömmesi, milletçe beklediğimiz müjdeli sonun işaret fişeği olmuştur. Ordumuzun sınır ötesinde, Suriye ve Irak’ın kuzeyinde başarıyla yürüttüğü harekâtlarla PKK erimekte ve Amerika’nın bölgede kukla devlet kurma planları son bulmaktadır. Bütün dünya anlamış olmalıdır ki, Türkiye’mizi bölmeye hiçbir güç yetmez; Türkiye bölünemez!

PKK’yı biliyoruz; peki HDP nedir? HDP Türkiye’yi önce özerklik ve federasyona, ardından parçalanmaya götürüp buradan ABD kuklası bir “Kürdistan” yaratmanın peşinde olan örgüttür. Yani, HDP ve PKK aynıdır. Birisi dağdadır, diğeri Meclis’tedir. HDP il binasında Öcalan posterleri bulunur; PKK inlerine de HDP milletvekilleri girer çıkar. İkisi o kadar aynıdır ki, Diyarbakır Anneleri PKK’ya kaçırılan evlatlarını HDP’den istemektedir; çünkü evlatlarını HDP kaçırmıştır. Anneler evlatlarını yanlış yerde aramaz!

HDP/PKK ilişkisini somut şekilde ortaya koyan belgeler, dosyalar dolusudur. Dahası, PKK ile ilişkisi HDP’nin övüncüdür. Kendilerini kaybetmiş şekilde sarf ettikleri “Biz sırtımızı PKK’ya dayıyoruz. PKK Türk ordusunu tükürüğüyle boğar,” sözleri bu övüncün yansımasıdır. HDP “Ben PKK’yım” diye bağırırken bazıları hala “Hani ispatı?” diyerek Türk milletiyle alay etmektedir.

Pek öykündüğümüz Batı demokrasilerinde terörü övmek parti kapatma nedeni sayılır. Bizde ise, varlık amacı bölücü terör örgütü PKK’yı beslemek olan HDP, TBMM çatısı altında PKK marşı söyleyerek particilik oynamaktadır. Ve bu, milletimize “demokratik siyaset” diye yutturulmaya çalışılmaktadır. HDP’yi PKK’ya tavır almaya davet eden kesimlerse milletin aklıyla alay etmektir. Bu sahtekârlık içimizi acıtmaktadır.

“Ama HDP’nin oyları?..” diyen demokrasi meraklıları HDP/PKK ilişkisini ağızlarına alamamaktadır. Türkiye’yi bölmenin demokrasisi mi olur? Demokrasi bu mudur? PKK’yı bombalarıyla beraber şehirlere yerleştiren HDP’li belediyelerin görevden alınmasına itiraz edenlere sormak isteriz. Seçmen oyunu HDP’ye “PKK terörünü desteklemek” için mi vermiştir? İşte Hakkâri, Şırnak, Van, Diyarbakır illerimizde Kürt’üyle, Türk’üyle, Büyük Türk Milletimiz birleşmiştir ve terörü lanetlemektedir. Kürt vatandaşımız HDP’nin gerçek yüzünü artık görmektedir. Devletimiz PKK’ya vurdukça, en başta Kürtlerimiz özgürleşmektedir. HDP de PKK gibi erimektedir.

Kimse milletimizi demokrasi sahtekârlığıyla aldatmaya kalkmasın! Gerçek demokrasi ancak terör lanetinin bitirilmesiyle mümkündür. Terör; parti kisvesiyle Meclis’te barınırken, şehitler vererek yürüttüğümüz mücadele eksik kalmaktadır.

Cumhuriyet Kadınları Derneğimiz bu bilinçle, TBMM eski başkanvekili Sayın Hasan Korkmazcan önderliğinde başlatılan “HDP Kapatılsın” kampanyasında ilk günden itibaren yerini almış, HDP’nin PKK ile bağını dünyaya gösteren Diyarbakır Annelerinin yanında olmuştur. Şimdi de İzmir şubelerimiz, “İzmir HDP Kapatılsın Platformu”nda mücadeleye atılmışlardır.

İlgili makam ve kurumlara bir kez daha sesleniyoruz:

Artık yeter! Milletimizin talebini yerine getirin ve terörün partisi HDP’yi kapatın!”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi