İstanbul Gündemi

Davutoğlu ve Karamollaoğlu ilk ortak grup toplantısını gerçekleştirdi

Geçtiğimiz günlerde ortak grup kuran Gelecek Partisi ve Saadet Partisi, ilk grup toplantısını gerçekleştirdi. Bu toplantı aynı zamanda Saadet Partisi’nin 22 yılın ardından Meclis’teki ilk toplantısı oldu. Karamollaoğlu ve Davutoğlu sırasıyla kürsüye çıkıp açıklamalarda bulundu.
Davutoğlu ve Karamollaoğlu ilk ortak grup toplantısını gerçekleştirdi
Haberler / Politika
12 Temmuz 2023 Çarşamba 12:28

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi ortak grup toplantısında genel başkanların konuşma süreleri de dikkat çekti. Temel Karamollaoğlu grup konuşmasını 25 dakikada sonlandırırken Ahmet Davutoğlu’nun konuşma süresi 55 dakika oldu.

KARAMOLLAOĞLU’NUN AÇIKLAMALARI ŞÖYLE:

“Siyaset tarihimize kayıt düşecek bir gündeyiz. Uzunca bir aradan sonra, buradayız. TBMM'nin 28 Dönemi'nde Saadet Partisi Meclis Grubumuzun ilk grup toplantısını yapıyoruz. Saadet Partisi Meclis Grubumuzun önceliği önce ahlaktır. Bugün itibarıyla siyaset kulvarında yeni bir milat söz konusudur. Bugünden itibaren TBMM önce ahlak ve maneviyat esaslı kadim bir duruş, söz, oy ve irade sahibidir.”

“SİYASETİ KİŞİSEL KAZANÇ İMKANI KABUL EDENLER BİZİ ANLAYAMAZLAR”

“Sayın Davutoğlu'na ve arkadaşlarına tevazu ve özveriye dayalı, birlikte siyaset yapma süreci için şükranlarımı iletmeyi görev biliyorum. Siyaseti kişisel kazanç imkanı kabul edenler bizi anlayamazlar. Siyasi makamları zatlarına mahsus kudret zemini görenler bizimle uzlaşamazlar. İnanıyorum ki bu grup; milletin beklentilerinin mecliste söz, ses ve siyaset olarak vücut bulmasını sağlayacaktır.”

DAVUTOĞLU’NUN MESAJLARI ŞU ŞEKİLDE:

“Erdemli siyaset öncülerine selam olsun. Bu erdemli siyaset mücadelesinde omuz omuza verdiğimiz Sayın Karamollaoğlu, değerli milletvekilleri ve misafirlerimiz hepinizi saygıyla selamlıyorum. Çok çetin süreçlerden geçerek bu güne geldik. Tarih 20 Temmuz 2001. Rahmetli Başbakanımız, Erbakan, Saadet Partisi'ni kurdu. Bugün gelinen noktada Saadet Partisi'ni görmekten gurur duyuyorum. Aynı şekilde çileli bir yolculuktan sonra, ağır baskılar altında 12 Aralık 2019 tarihinde, tam bir samimiyetle yola çıkarak ülkenin üzerine çöken karabasan bulutlarını dağıtan cesur yürekli Gelecek Partisi kurucularına da selam ediyorum. Nice arkadaşlarımız bu yolda bedeller ödedi. Devlete nüfuz etmiş bazı çeteler, arkadaşlarımızı mahkemelere verdiler. Her düzeyde her bir Gelecek Partili mensup, ağır baskılar karşısında cesaretle direndi. İşte buradayız. Birlikte buradayız.”

“MİLLETİMİZ SİZE BİR UYARI VERMİŞTİR”

“Halkın yüzde 48'i bize neden karşı çıktı diye düşünmediler. Milletimiz size bir uyarı vermiştir. Muhalefet kendi iç muhasebesini yaparken ciddi savrulma da yaşıyor. Altılı masanın kazanımların tehdit eder hale geldi. Seçmen bize bir mesaj vermiştir. Milletin iradesini tartışmayalım, millet bize ne demek istedi onu konuşalım. Biz şu sonuca vardık, milletin verdiği mesaj, "Bu iktidardan memnun değilim ama önümüze güçlü bir alternatif koyamadınız" dedi millet. Milletimizin önüne güçlü bir alternatif koymak için bir araya geldik, artık önünüzde güçlü bir alternatif var.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi