İstanbul Gündemi

Dünyayı tedirgin eden açıklama! ‘Savaş olasılığı yükseliyor’

ABD ile Çin arasında Tayvan arasındaki tansiyon hat safhaya ulaştı. ABD'nin Tayvan'a 345 milyon dolarlık askeri yardımının ardından Pekin cephesinden flaş bir açıklama geldi.
Dünyayı tedirgin eden açıklama! ‘Savaş olasılığı yükseliyor’
Haberler / Güncel
30 Temmuz 2023 Pazar 15:56

ABD'nin Tayvan'a yaptığı 345 milyon dolarlık silah yardımı sonrası Çin'in Tayvan İşleri Ofisi Sözcüsü Chen Binhua açıklamalarda bulundu.

“KARARLI İRADEMİZİ SARSMAYACAKTIR”

Chen, ABD’yi, Tayvan’ı bir mühimmat deposuna çevirmekle suçlayarak, "Ne sıradan halktan toplanan vergiler ne Tayvanlı ayrılıkçı güçlerin harcadıkları paralar ne de ABD’nin gönderdiği silahlar Tayvan sorununu çözme kararlılığımızı ve adanın ana vatanımızla yeniden birleşmesini gerçekleştirmek konusundaki kararlı irademizi sarsmayacaktır" ifadelerini kullandı. ABD’nin eylemlerinin Tayvan’ı bir barut fıçısına çevirdiğini savunan Chen, bu tür hareketlerin Tayvan Boğazı’ndaki savaş olasılığını yükselttiğini vurguladı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi