İstanbul Gündemi

Eğitimde yeni dönem! İkinci dönemden itibaren...

Ortaokul ve liselerde seçmeli dersler kapsamına 9 yeni ders eklendi. Farklı beceri ve kazanımların sağlanabileceği dersler ikinci dönemden itibaren listede yer alacak.
Eğitimde yeni dönem! İkinci dönemden itibaren...
Haberler / Eğitim
15 Aralık 2023 Cuma 19:31

Temel Hukuk, adab-ı muaşeret, afet bilinci, Türk sosyal hayatında aile ve 5 yeni seçmeli ders daha müfredata girdi. Bu dersler, orta öğretim ve lise kademelerinde okutulacak. Talep olanlara, okullarda derslikler açılacak.

“GELECEĞİN MESLEKLERİNİN HEPSİNDE YAPAY ZEKA BULUNUYOR”

Eğitim uzmanı Hatice Yılmaz, "Bazı derslerin gerçekten gerekli olduğunu düşünüyorum. Robotik kodlama ve yapay zeka dersini tercih ederdim çünkü artık geleceğin mesleklerinin hepsinde yapay zeka bulunuyor" derken ilgi alanından dolayı halk oyunlarını seçeceğini söyledi. Yılmaz, Adabı muaşeret dersinin de güzel bir ders olduğunu ekledi. Afet bilinci dersi için de Türkiye'nin deprem bölgesinde yer aldığını hatırlatan Hatice Yılmaz, "Son zamanlarda özellikle birçok depremle karşılaşıyoruz küçük büyük demeden insanlar deprem esnasında veya sonrasında yapacaklarını tam olarak bilmiyor" dedi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi