İstanbul Gündemi

Engin Altay; ‘Arsaları, Kupon Arsaya Çevirmek Arnavutköy’e Yapılacak En Büyük İhanettir’

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
15 Ekim 2021 Cuma 21:29

Programa; Cumhuriyet Halk Partisi Parti Grup Başkanvekili Engin Altay, İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, CHP Arnavutköy İlçe Başkanı Özlem Kutbay, Meclis Üyeleri; Serhat Küçük, Ayhan Örs ve ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.

ENGİN ALTAY; ‘ARNAVUTKÖY’DE YAŞAYAN VATANDAŞLAR, BİRÇOK İLÇEYE GÖRE VE DAHA AĞIR EKONOMİK SORUNLAR YAŞIYOR’

Arnavutköy’ü sadece bir ilçe olarak görmediğini açıklayan Grup Başkanvekili Engin Altay, esnaf ziyareti sonrası yaptığı değerlendirmesinde İstanbul’un her ilçesinde gördüğümüzü; ‘Bağcılar’da, Güngören’de, Bakırköy’de gördüğümüzü bugün de Arnavutköy’de gördük’ diye konuştu. Altay; “Arnavutköy’ü sadece bir ilçe merkezi olarak değil, Arnavutköy; bağlantılı düşündüğümüzde Bolluca’sı, Taşoluk’u gibi birçok mahalleyi içine alan geniş bir alandır. Bundan 10 sene önce Arnavutköy’de benim bildiğim piknik yerlerine gelinirdi. Şimdi ise Havalimanı dahil bir çok farklı sebeple buralara geliniyor. Biraz önce esnaf gezerken bir emlakçıyla karşılaştım. İstanbul’da en çok emlakçı Arnavutköy’de var. Bu da Arnavutköy’ün bakir yapısının hızla bozulmaya başladığının da bir göstergesi. Şüphesiz Arnavutköy’ün gelişmesini bölge milletvekili olarak en çok ben isterim ama bu gelişmenin çok planlı olması lazım. İstanbul’a ihanet ettik demişlerdi gökdelenlerle, Arnavutköy’ü daha Avrupai standartta yeşili azaltmadan aksine büyütmek ve geliştirmek Arnavutköy’ün menfaatinedir. Ancak Arnavutköy’de yeni rant kapıları aralamak arsaları, kupon arsaya çevirmek Arnavutköy’e yapılacak en büyük ihanetlerdendir. Arnavutköy’de yaşayan vatandaşların ekonomik sorunlarının olduğunu İstanbul’un birçok ilçesine göre daha farklı ve daha yoğun ekonomik sorunlar yaşadığını da biliyoruz. Arnavutköy parti olarak bizim az oy aldığımız bir ilçe, bundan dolayı bizler burada yaşayan vatandaşlarımızı suçlamıyoruz, kendimizi suçluyoruz. Az gelmişiz, eksik temas kurmuşuz, kendimizi anlatamamışız diyoruz. Bu sebeple ben partinin grup başkanvekili olarak inşallah Arnavutköy’de vatandaşlarımızın güvenini, ilgisini artırmak için uğraşırken Arnavutköy’de gördüğümüz sorunların çözümüne yönelik de çalışmalarımızı meclis boyutunda sürdüreceğiz.” İfadelerini kullandı.

‘BAĞCILAR’DA, GÜNGÖREN’DE, BAKIRKÖY’DE GÖRDÜĞÜMÜZÜ ARNAVUTKÖY’DE GÖRDÜK’

Program süresince esnaf ziyaretleri ile ilçeye dair edindiği izlenimleri anlatan Cumhuriyet Halk Partisi Parti Grup Başkanvekili Engin Altay, siftah yapamayan esnafın boş bir şekilde dükkanında oturduğunu belirterek söylerine şöyle devam etti; “Bugünde gerçekleştirmiş olduğumuz esnaf ziyaretlerimizde edindiğimiz izlenim maalesef esnaflar siftah yapamamış bir şekilde dükkanlarında boş, ayak ayaküstüne atmış oturuyor. Yani İstanbul’un her ilçesinde gördüğümüzü; Bağcılar’da, Güngören’de, Bakırköy’de gördüğümüzü Bugün de Arnavutköy’de gördük. Türkiye ekonomisi bir krizin üstünde artık parti olarak biz buna ekonomik buhran var diyoruz. Bu buhran doğal olarak Arnavutköy’ü de çok fena vurmuş. Şükreden esnafımız var, o da terbiyesinden, inançlarımıza bağlılığından hani dinimiz şükretmeyi emreder ya; ‘şükür ne yapayım’ diyor onu da anlıyoruz.”

ÖZGÜR KARABAT; ‘CHP, HEM TÜRKİYE’DE HEM DE ARNAVUTKÖY’DE BİR UMUT HALİNE GELMİŞ!’

Engin Altay’dan sonra bir konuşma da İstanbul Milletvekili Özgür Karabat yaptı. Arnavutköy için büyük bir tespitin olduğundan bahseden Karabat, Arnavutköy’ün stratejik bir öneme sahip olduğunu söyleyerek; “İstanbul’un geleceği için çok önemli bir ilçe. Dünyanın bütün ülkelerinde havalimanı kentin neresindeyse orası çok stratejik bir noktadır. Dolayısıyla yeni havalimanı buraya yapıldıktan sonra Arnavutköy stratejik olarak önemli bir nokta oldu. İstanbul’un dünyayla bağlantı noktası, buraya öyle bakmalıyız. Tabi olay böyle olunca Arnavutköy’ün yatırım olarak hak ettiği noktada olmadığını bugün görüyoruz. Bu yatırımın bir tarafı üniversiteler, bir yanı konutlar ve bir takım sosyal donatılar gibi bu konuda çok fakir olduğunu bir tarafa koyalım yerel yönetimler açısından. Diğer taraftan ise vatandaşlarla karşılaştığımızda ki burada Türkiye’nin her bir kesiminden gelen vatandaşlar var. Dolayısıyla Arnavutköy’e baktığınızda Türkiye’nin her rengini burada görebilirsiniz. Bizlerde bu aşamada hem ilçe başkanlığımız, hem il başkanlığımız ve genel merkezden gelen başkanlarımız, milletvekillerimizle birlikte anlıyoruz ki Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye açısından da Arnavutköy açısından da bir umut haline gelmiş” dedi.

ÖZLEM KUTBAY; ‘ALDIĞIMIZ HER BİR AH DA EKONOMİK BUHRANIN NE RADDEDE OLDUĞUNU BİR KERE DAHA GÖRMÜŞ OLDUK’

Son olarak bir konuşma da Arnavutköy İlçe Başkanı Özlem Kutbay’dan geldi. İlçenin sorunlarına dair yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanan Kutbay; “Bugün Arnavutköy Necip Fazıl Caddesi’nde esnaflarımızla konuştuk, dertlerini dinledik. Grup Başkanvekilimiz Engin Altay ve İstanbul Bölge Milletvekilimiz Özgür Karabat ile esnafımızın sorunlarını birinci ağızdan dinleyerek sorunlara nasıl çözümler bulabilirizi konuştuk. Aldığımız her bir ah da ekonomik buhranın ne raddede olduğunu bir kere daha görmüş olduk. Ne yazık ki bu aşamada ne yerel yöneticilerin ne de hükümetin aldığı önlemler ve ekonomi politikaları bu yarayı iyileştirmeye yetmiyor.” diyerek tek adam rejiminin yerini parlamenter sistemin alması gerektiğini söyledi.

Esnaf ziyaretlerinin ardından Arnavutköy Merkez Mahalle Muhtarı İrfan Yıldırım’ı ziyarete giden CHP’li heyet daha sonra Avlu 34 Edebiyat Günleri Açılışına katıldı ve Bolluca muhtar ziyaretlerinin ardından program sona erdi.

Tuğçe HUY - İstanbul Gündemi 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi