İstanbul Gündemi

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu hangi illerde oy arttırdı? İlk seçime göre 81 ilin tamamında...

Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçimi sona ererken, Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan bir kez daha Cumhurbaşkanı seçildi. Peki, Erdoğan ve Kılıçdaroğlu hangi illerde yüksek, hangi illerde düşük oy aldı? Detaylar haberimizde...
Erdoğan ve Kılıçdaroğlu hangi illerde oy arttırdı? İlk seçime göre 81 ilin tamamında...
Haberler / Politika
30 Mayıs 2023 Salı 17:23

Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turunda 81 ilin tamamında ilk tur sonucuna göre oy oranını arttırdı. Kılıçdaroğlu’nun oy oranı ise 11 ilde düştü.

ERDOĞANIN EN FAZLA OYU IĞDIR’DA YÜKSELDİ

Resmi olmayan verilere göre, Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranının en çok yükseldiği il, yüzde 7,93 puan ile Iğdır oldu. Erzurum’da ise Erdoğan’ın aldığı oy oranı yüzde 4,97 puan arttı.

KILIÇDAROĞLU OYUNU EN FAZLA KAYSERİ DA BOLU’DA ARTTIRDI

Kılıçdaroğlu’nun oyu Kayseri ve Bolu’da yüzde 4,63 puan, Antalya’da yüzde 4,23 puan, Ankara’da yüzde 3,92 puan ve İzmir’de yüzde 3,82 puan yükseldi.

ERDOĞAN’IN EN YÜKSEK OY ALDIĞI ŞEHİRLER HANGİSİ?

Recep Tayyip Erdoğan Bayburt’ta oyların yüzde 82,5’ini almayı başardı. Bayburt’u Gümüşhane (78,5), Çankırı (76,8), Yozgat (76,4), Rize (75,9), Kahramanmaraş (75,8), Aksaray (75,4) ve Erzurum (73,6) takip etti.

KILIÇDAROĞLU’NUN EN YÜKSEK OY ALDIĞI ŞEHİRLER HANGİSİ?

Kemal Kılıçdaroğlu’nun en yüksek oy aldığı şehirler ise yüzde 82,8 ile Tunceli, yüzde 76,3 ile Şırnak ve yüzde 71,6 ile Diyarbakır oldu.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi