İstanbul Gündemi

Eren Erdem’den Kılıçdaroğlu açıklaması! ‘İmzalarımızı toplayacağız ve...’

Sözcü'den Ruhat Mengi'ye konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlığa devam etmesi için imza toplayacaklarını ifade etti.
Eren Erdem’den Kılıçdaroğlu açıklaması! ‘İmzalarımızı toplayacağız ve...’
Haberler / Politika
24 Temmuz 2023 Pazartesi 16:45

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından CHP’nin ilk gündem maddesini kurultay ve değişim tartışmaları oluşturuyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem’den dikkat çeken ifadeler kullandı.

ERDEM’İN AÇIKLAMALARI ŞU ŞEKİLDE:

“Sayın Kılıçdaroğlu bugüne kadar hiç aday olmadı, aday gösterildi. Kurultayda biz bakacağız, bu partinin geleneklerine, adetlerine, siyasi çizgisine, politika hattına, programa uygun bir seçenek var mı bakacağız, bizim önereceğimiz kişi Sayın Kılıçdaroğlu olacaktır. Biz 65 kurultay delegesiyle bir öneri yapabiliyoruz, kendi aramızda imzamızı toplayacağız, Sayın Kılıçdaroğlu'na genel başkan olması için teklif götüreceğiz. Onun da kabul etmesini umuyoruz. Şu anda kongre kurgusu içinde Kemal Beyin durumu budur, “Beni aday yapın, bu partinin başında kalayım” gibi bir dayatma içerisinde değildir. Bugün siyaseten bu süreçte geminin bir fırtınaya kapılmaması adına tecrübeli bir kaptanın liderliğinde güvenli limana yanaşması için Kemal Beyin bu süreci yönetmesi gerektiğini düşünüyoruz, çünkü Kemal Bey bu süreç içerisinde yürütme organının başına aday değildir, önümüzdeki seçim belediye seçimidir, belediyelere belediye başkanları adaylık yapacak. Kemal Beyin şu anda tarihi rolü, partinin politik çizgisini muhafaza edecek aktör olmasıdır. Bu yönüyle bunu muhafaza edecek, partide gerçekleşecek rasyonel değişimlerin organizasyonunu da bilgeliğiyle süreci taşıyarak yönetecek bir aktör olması sebebiyle biz böyle düşünüyoruz. İmzalarımızı toplayacağız ve bunu kendisine önereceğiz. Ama başka arkadaşlarımız da başka kişiler için bunu yapabilirler, kararı kurultay verir. Ortaya çıkan sonuca hepimiz saygı duyarız. Burada bir yarış yoktur yani, bu bizim önerimizdir.”

“PARTİ YEREL SEÇİM GÜNDEMİYLE SAHAYA İNİP ÇALIŞACAK”

“Parti Meclisi'nde de birileri, 'Ben Kemal Kılıçdaroğlu'nun kalmasını istemiyorum' diyebilir, bu çok doğal. Biz orada kalkıp böyle bir tartışmanın öznesi olmayız, bunun kararını bir milletvekili ya da bir Parti Meclisi üyesi vermez, büyük kurultay verir. Büyük kurultay toplanacak zaten, büyük kurultay böyle bir kanaate sahip olmuşsa, 'Biz Sayın Kılıçdaroğlu'nu genel başkan yapmayı uygun bulmuyoruz' der, başka birini yapar. Yani, bunun kararını bir kişi, üç kişi, beş kişi veremez ama arkadaşlarımızın kendi fikirlerini, düşüncelerini söyleme hakkı var tabii, Parti Meclisi'nde de söylemeleri beklenir ama söylendi diye bir gerilim çıkacağı duygusuna kapılmak doğru olmaz. Tam tersine, herkes düşüncesini açıklar, günün sonunda da partinin kültürüne ve terbiyesine uygun şekilde hep beraber görüntümüzü veririz ve bu tartışmalar parti içerisinde kalmaya devam eder. Nereye kadar, kurultaya kadar. Kurultayda son sözü partinin tabanı söyleyecek, ondan sonra da bu meseleler tamamen kapanacak ve parti yerel seçim gündemiyle sahaya inip çalışacak.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi