İstanbul Gündemi

Fatih Altaylı’dan THY’ye ironik gönderme! ‘Pilotlar namaz kılacağı zaman uçağın burnunu...’

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat’ın açıkladı THY'de kokpitte namaz kılmak isteyen pilotlar için düzenleme yapılmasına ilişkin kararı yorumlayan Gazeteci Fatih Altaylı, “Sizin derdiniz, etrafa “ne kadar Müslüman olduğunuzu” kanıtlamak” dedi.
Fatih Altaylı’dan THY’ye ironik gönderme! ‘Pilotlar namaz kılacağı zaman uçağın burnunu...’
Haberler / Güncel
10 Temmuz 2023 Pazartesi 11:46

Kamuoyunda tartışmaları da beraberinde getiren karara ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Fatih Altaylı, “Herhalde, pilotlar namaz kılacağı zaman uçağın burnunu Mekke’ye çevirmelerini sağlayacak bir düzenleme yapacaklar” sözleriyle ironik bir göndermede bulundu.

İŞTE ALTAYLI’NIN O YAZISI:

“THY Yönetim Kurulu Başkanı Bolat, pilotların kokpitte namaz kılabilmesi için, kurallarda değişiklik yapacaklarını açıklamış. Herhalde, pilotlar namaz kılacağı zaman uçağın burnunu Mekke’ye çevirmelerini sağlayacak bir düzenleme yapacaklar. Yahu Allah aşkına, böyle bir düzenleme yapacaksan bunun konuşulacağı yer kamuoyu değil, uçuş güvenliği ile ilgili düzenlemeleri yapan yerel ve uluslararası kuruluşlardır. Dünyadaki tek Müslüman ülke Türkiye değil, Müslüman pilotların uçtuğu tek havayolu THY değil.”

“MÜSLÜMAN OLDUĞUNUZU KANITLAMANIZ GEREKEN TEK BİR MAKAM VAR”

“Büyük ihtimalle bu konu ile ilgili Saudia’nın, Malezya Hava Yolları’nın, Garuda’nın yaptığı düzenlemeler, aldığı izinler vardır. Eğer şimdiye kadar yapmadı isen gider onların aldığı izinler, yaptığı uygulamalar ne ise onu yaparsın, dileyen pilotlar hatta sadece pilotlar değil, diğer uçuş personeli de istiyorsa ona göre ibadetini yapar. Ama zaten biliyoruz ki, sizin derdiniz personelin ibadet etmesini kolaylaştırmak değil ki Sizin derdiniz, etrafa “ne kadar Müslüman olduğunuzu” kanıtlamak. Ama emin olun, sizin ne kadar iyi bir Müslüman olduğunuzu kanıtlamanız gereken tek bir makam var. Ve yine emin olun o da Ankara’da bir Saray’da oturmuyor.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi