İstanbul Gündemi

GAZETECİ MELİH ALTINOK, ‘'YENİ BİR ANAYASA YAPILMALI''

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
12 Nisan 2015 Pazar 18:41

Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Milli İrade Söyleşileri’ne gazeteci Melih Altınok konuk oldu. Altınok, ‘’Yeni bir anayasa yapılmalı’’ diye konuştu.

“HALKA KARŞI BİR EGEMENLİK KURAMAZSINIZ”

Cihangir İşbilir’in yönettiği söyleşide, dünyanın her yerinde halka karşı bir egemenlik kurmanın mümkün olmadığını ifade eden Melih Altınok, Türkiye’nin geçmişindeki darbelere dikkat çekti.

 “KÜLTÜR ENDÜSTRİSİYLE ASKERİ DARBELERİ MANTIKLI GÖSTERDİLER”

Türkiye’de yaşayan vatandaşların önemli bir kısmının darbeleri desteklediğini ifade eden Altınok, askerin siyasete müdahalesine kültür endüstrisi bir mantık getirdi. Bunu bizim kafamıza işlediler. Kültür endüstrisi, edebiyat, filmler, dizilerle bunları öyle güzel işlediler ki. Sistem böyle organize edilip, bunun politik argümanları da oluşturuluyor. Devletin ideolojik aygıtları (partiler ve sendikalar) askeri darbelerin mantığını destekliyor” diye konuştu.

“YENİ BİR ANAYASA YAPILMALI”

Mevcut anayasal sistemin tartışmaya açılması gerektiğini ifade eden Altınok, “İçinde bulunduğumuz cumhuriyet reformlarına rağmen hastalıklı bir yön taşıyor.  Yeni bir anayasa yapılması ve parlamenter sistemin arızalarının giderilmesi gerekiyor” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi