İstanbul Gündemi

Gaziosmanpaşa’nın ‘DEVA’sı hazır

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
27 Nisan 2022 Çarşamba 16:31

DEVA Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirilen kongreye; DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol, DEVA Partisi İstanbul İl Teşkilat Başkanı Mustafa Demiral, DEVA Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Mehmet Halil Hayta, CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkan Yardımcısı Yalçın Kızılaslan, CHP Gaziosmanpaşa İlçe Sekreteri Murat Topaloğlu, Saadet Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Başkan Yardımcısı Cevat Kurt, Doğaseverler Çevre ve Turizm Derneği Başkanı Serkan Süslü ÇYDD Gaziosmanpaşa Şube Başkanı Özge Çamcı, il ve ilçe yöneticileri ve partililer katıldı.

Mehmet Halil Hayta: “Çok daha fazla çalışacağız”

DEVA Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Mehmet Halil Hayta, “Öncelikle bu akşam idrak edeceğimiz Kadir Gecenizi ve yaklaşan Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum. Hepiniz 1. Olağan Kongremize hoş geldiniz. Bu kongreyi düzenlerken her anımda yanımda olan yönetim kurulu üyelerime teşekkür ediyorum. Gaziosmanpaşa’yı ve DEVA Partisi’ni daha da yukarılara taşımak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Çok kaliteli bir yönetimimiz var. Gaziosmanpaşa için çok iyi işlere imza atacağız. Bundan sonra çok daha fazla çalışacağız” diye konuştu.

Erhan Erol: “Gaziosmanpaşa ile ilgili büyük hayallerimiz var”

DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol, “Gaziosmanpaşalı biri olarak bundan her zaman gurur duydum. Her fırsatta da bunu dile getirdim. Okuma ve yazmayı Gaziosmanpaşa’da gaz lambası altında öğrendim. O zaman bizim sokağa elektrik gelmemişti. Biz ilçemizin o dönemlerinden geliyoruz. Gaziosmanpaşa ile birlikte büyüdük, geliştik. Bu ilçenin güzel insanları beni Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı görevine layık görmüşlerdi. Bürokratlıktan sonra 10 yıl da belediye başkanlığı yaptım. Gaziosmanpaşa ile ilgili büyük hayallerimiz vardı. İlçemizi dönüştürmek, değiştirmek, güzelleştirmek... Fakat buradaki daire amirleriyle biraz çekişirdim. Çünkü nüfusta, adliyede, milli eğitimde işi olanlar bana gelirdi. Ben de daire amirlerine ‘Sizinle benim aramda bir fark var. Ben buraya hizmet etmek zorundayız. Burası benim memleketim. Siz hizmet etmezseniz, sizinle uğraşırım. Ama benim ilçeme ve vatandaşıma hizmet ederseniz sizi başımım üstünde taşırım’ dedim” ifadelerini kullandı.

“Liyakat sahibi olmayan insanların hak ettiği makamlara getirildiğini gördük”

“Gaziosmanpaşa hak ettiği yerde değil” diyen Erol, “İstanbul veya Türkiye’de mücadele var. Bu mücadelede geride kaldığınızda arka sıralara düşersiniz. Biz göreve geldiğimizde İstanbul’un orta seviyeli bir ilçesiydi. Hedefimiz İstanbul’un en iyi 10 ilçesi arasına sokmaktı. Peki biz görevi neden bıraktık? 2011 yılından sonra o günkü yönetimde bazı şeylerin yanlış gitmeye başladığını gördük. Partizanlığı, liyakat sahibi olmayan insanların hak ettiği makamlara getirildiğini gördük. Benimle birlikte birçok arkadaşımız o siyasi partiden ayrılarak siyasetin dışına çıktı. Ben bıraktıktan sonra o partide hiç görev almadım. Bazı eski belediye başkanları gibi komisyonlara girip ayda 40-50 bin TL maaş almasını bilirdik. Ama buna tenezzül etmedik, teklifleri reddettik. Biz bu değerlerle büyüdük” şeklinde konuştu.

“Bu millete hizmet edenlere sahip çıkılmalı”

Türkiye’nin zor durumda olduğunun altını çizen Erol, “Yıllar sonra Türkiye’nin geldiği durum ortada. Sizler de bunu sokakta görüyorsunuz. Birçok mahallede sığınmacılarla ilgili neler çektiğinizi iyi biliyorum. Bu sadece Gaziosmanpaşa’nın değil, Türkiye’nin sorunudur. Gaziosmanpaşa’da halen daha ikili eğitim var ve sınıflar çok kalabalık. Bu millete hizmet edenlere sahip çıkılmalı. Bu ülkenin doktorları kaçarcasına yurt dışına gidiyor. Gençlerimizin yüzde 752i de bu ülkeden gitmek istiyor. Bıraksanız kimse kalmaz. Türkiye’nin geldiği nokta budur. Ülkemizde demokrasiyi ve kalkınmayı engelleyen, her adımda güvenliği bahane edenler bir ülkede gençlerin ülkeyi terk etmeyi düşünmesinden daha büyük tehlikenin olmadığını unutmasınlar. Eğer vatanımız için mücadele etmezsek, iktidar Türkiye’yi kaçılacak bir ülke haline getirir. DEVA Partisi bunu engellemek için var” dedi.

“Bizi yok etmeye çalışıyorlar”

İl Başkanı Erol, sözlerini şöyle tamamladı: “DEVA Partisi seçime tek başına girecek. Önümüzü kesmek için çıkartılan yeni seçim yasasına karşı bir tavırdır. Bizi baskılamaya, durdurmaya çalışıyorlar. Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili partilerin görüşmeleri devam ediyor. Bu sadece milletvekili seçimiyle ilgili alınan bir karardır. Yeni yasayla birlikte hem bir önceki ittifak durumunu bozuyorlar, hem de yüzde 7 barajını uyguluyorlar. Bizi yok etmeye çalışıyorlar. Fakat buna karşı direneceğiz. Muhalefetin bu ülke için birlikte hareket etme mecburiyeti vardır. Eğer ortak değerler ve ilkelerde anlaşırsak ülkemizin geleceği için hükümete karşı birlikte hareket etmeliyiz. Eğer nefsimize kapılıp hata yaparsak milletimiz bizi affetmez.

Bu duygu ve düşüncelerle İlçe Başkanımız Mehmet Halil Hayta’ya ve seçilen yönetimine başarılar diliyorum. Gaziosmanpaşa için büyük hizmetler yapacaklarına gönülden inanıyorum. Allah başarılarını daim etsin.”

Göksenin Aktaş-İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi