İstanbul Gündemi

Gündem yaratan haberlere Bayrampaşa Belediyesi'nden net yalanlama! ‘Söz konusu değildir!’

Bazı basın yayın organlarında Bayrampaşa Belediyesi’nin borç nedeniyle 2 camiyi satışa çıkardığına ilişkin iddialara belediyeden yanıt gecikmedi. Yapılan açıklamada, "Camilerin satılması kesinlikle söz konusu değildir" denildi.
Gündem yaratan haberlere Bayrampaşa Belediyesi'nden net yalanlama! ‘Söz konusu değildir!’
Haberler / Yerel Yönetimler
8 Temmuz 2023 Cumartesi 09:47

Büyük tartışma konusu olan haberler üzerine Bayrampaşa Belediyesi sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, "Yüce dinimiz İslam'ın kutsal mekanları camilerin belediyemizce satılması ve vasıflarının değiştirilmesi kesinlikle söz konusu değildir" ifadeleri yer aldı.

AÇIKLAMANIN TAMAMI ŞU ŞEKİLDE:

“Bazı basın yayın organlarında ve çeşitli sosyal medya hesaplarında Bayrampaşa Belediyesi'nin ilçedeki 2 camiyi sattığı yönünde eksik ve hatalı bilgilerle yanıltıcı haber ve paylaşımlar yapılması sonrası kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına açıklama yapılması zarureti doğmuştur. Bu bağlamda, öncelikle yüce dinimiz İslam'ın kutsal mekanları camilerin belediyemizce satılması ve vasıflarının değiştirilmesi kesinlikle söz konusu değildir.”

“CAMİİ SATIŞI YAPILMAMIŞ VE YAPILMAYACAKTIR”

“İlgili haberlerde bahsi geçen Kocatepe Ulu ve Ulubatlı Hasan camilerinin arsası 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Kanunu’nun geçici 8. maddesi kapsamında, Belediye Meclisimizin kararıyla Maliye Hazinesi’ne devredilecektir. Herhangi bir kurum ya da kuruluşla hiçbir suretle camii satışı yapılmamış ve yapılmayacaktır. Arsaları hazineye devredilen her 2 camii de, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, Diyanet İşleri Başkanlığımıza bağlı olarak aynı şekilde hizmet vermeye devam edecektir.”

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi