İstanbul Gündemi

Hakan Fidan'dan İsveç'e sert tepki! ‘Aşağılık saldırıyı ve göz yumulmasını...’

Ürdün Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Yurtdışında Yaşayan Ürdünlüler Bakanı Ayman Safadi ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsveç'teki Kur’an yakma provokasyonuna çok sert tepki gösterdi.
Hakan Fidan'dan İsveç'e sert tepki! ‘Aşağılık saldırıyı ve göz yumulmasını...’
Haberler / Güncel
4 Temmuz 2023 Salı 13:23

Bakan Hakan Fidan, Türkiye-Mısır ilişkilerindeki normalleşmeden İsveç'teki Kur’an yakma provokasyonuna kadar önemli açıklamalar yaptı.

BAKAN FİDAN’IN AÇIKLAMALARI ŞÖYLE:

Saldırılar bir an evvel durmalıdır. İsrail'in saldırısını en güçlü şekilde kınadık. Türkiye ve Ürdün olarak bölgede sükûnetin sağlanması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Türkiye ile Ürdün arasındaki ilişkilerin gelişmesi bölgemiz adına da yararlıdır. Sayın Bakan, değerli kardeşim Ayman'a ziyareti için tekrar teşekkür ediyorum.”

“BİR KEZ DAHA KUVVETLE KINIYORUZ”

“Stockholm'de Kur'an-ı Kerim'e yapılan aşağılık saldırıyı ve uyarılarımıza rağmen bu saldırıya göz yumulmasını bir kez daha kuvvetle kınıyoruz.”

“İLİŞKİLERİMİZ BÜTÜN ALANLARDA BÜYÜK BİR HIZLA İLERLEYECEK”

“Türkiye ve Mısır bölgelerinde güçlü iki kardeş ülkedir. Tarihi, coğrafi, kültürel, inanç bağlarından dolayı iki ülkenin birbirlerinden ayrı kalma lüksü yoktur. İki ülke Cumhurbaşkanlarının iradeleri ile birkaç yıl önce süreç başlatıldı. Başta istihbarat diplomasisi ile süreç yürütüldü. Son noktada Kasım 2022'de Doha'da iki Cumhurbaşkanı bir araya geldiler. Buradaki kararlarla Dışişleri Bakanları bir araya geldiler, konular ilerletildi. Bugünkü ortak kararla Mısır ve Türkiye olarak büyükelçilerimizi atıyoruz. Bu aşamada da normalleşmede önemli bir aşamayı geride bıraktık. Bundan sonra ilişkilerimiz bütün alanlarda büyük bir hızla ilerleyecek.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi