İstanbul Gündemi

Hüseyinli Mahallesi geceyi ayakta geçirdi!

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
18 Ekim 2022 Salı 17:52

İstanbul Çekmeköy’de bulunan eski adıyla Hüseyinli köyü şimdiki adıyla Hüseyinli Mahallesi’nde bulunan Entegre Kireç Fabrikası mahalle sakinlerine zor anlar yaşattı. Taş ocağında patlatılan dinamitler nedeniyle Çekmeköylüler’in camları ve bina kolonlarının zarar gördüklerini ifade ettiler. Çocuklarının da yüksek seslerden korktuklarını ve her an binaların yıkılacağı korkusu taşıdıklarını söyleyen mahalle sakinleri duruma bir çözüm getirilmesini ve fabrikanın kapatılmasını istediklerini beyan ettiler.

‘YALAN VE GERÇEK DIŞI BEYANDA BULUNUYORLAR!’

Entegre Kireç Fabrikası yerleşim yerlerine yakın olduğundan dolayı mahalle sakinleri isyan etti. Daha önce CİMER’e başvursalar da sonuç alamadıklarını belirten mahalle sakinleri, ‘Yetkililer şikâyet üzerine fabrikaya geldiklerinde fabrikada çalışanların düşük ses ayarı ile patlama gerçekleştirdiklerini, bu yüzden bir problem olmadığını göstererek yalan ve gerçek dışı beyanda bulunuyorlar. Görevliler olay yerini terk ettikten sonra yüksek sesle çalışmaya devam ediyorlar. Fabrikanın kapanmasını istiyoruz.’ dediler.

YETKİLİLERE SESLENDİLER!

Fabrikaya kamyonların giriş çıkışı iki gündür durdurulurken, vatandaşlar Entegre fabrikasının önünde toplanarak faaliyetlerinin durdurulmasını istediklerini beyan ettiler. Mahalle sakinleri yetkililere seslenerek durumun derhal çözüme kavuşmasını istediklerini dile getirdiler.

‘VATANDAŞLARIMIZIN HER DAİM YANINDAYIZ!’

CHP Çekmeköy İlçe Başkanlığı olaya duyarsız kalmayarak mahallelilere olay yerine intikal ederek destek verdiler. CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş dün gece olay yerine giderek canlı yayın yaptı ve yerli hakla destek verdi. Sosyal medya hesabı üzerinden Hüseyinliller’in yaşadığı zor durumu Başkan Kızıldaş, ‘Hüseyinli Köyünde faaliyet gösteren Entegre Kireç Ocağında patlatılan dinamitler nedeniyle komşularımızın evinde hasarlar oluşmuştur. Hüseyinli Muhtarımız İlhan Kılınç konuyu defalarca yetkililere ilettiğini anlattı. Yetkililerle bağlantılar kurup mahalle sakinlerimizin bu problemden kurtulmaları için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Vatandaşlarımızın her daim yanındayız.’ diyerek duyurdu.

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi