İstanbul Gündemi

İBB Başkan Adayı Birol Aydın'dan flaş çıkış! ‘Kadına, kıza, yaşlıya bunu reva görmek...’

Kadınlar ve engelliler başta olmak üzere yaşlılardan çocuklara kadar toplumun bazı kesimlerinin toplu ulaşımda seyahat etmekte zorlandığına dikkat çeken Saadet Partisi İBB Başkan Adayı Birol Aydın, “Kalıcı çözümü temin edene kadar bir ayrıcalık yapalım” diye konuştu.
Player yükleniyor...
Haberler / Politika
2 Mart 2024 Cumartesi 15:47

İstanbul genelinde toplu taşıma sorununun olduğuna dikkat çeken Saadet Partili Birol Aydın, “Bu yolculuğu kadına, kıza, yaşlıya, gence reva görmek zulümdür” dedi.

“TOPLUMUN HER KESİMİNİN ÇOK ARZU EDECEĞİ BİR ŞEYDİR”

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Birol Aydın, “Bugünkü durumu, bugünkü tabloyu adil, güzel, eşitlikçi gören anlayış, çarpık bir anlayıştır. Net söylüyorum. Bugün akşam saat 17.00 ile 19.00 arasında sabah 07.30 ile 09.00 arasında metrobüsteki bu yolculuğu kadına, kıza, yaşlıya, gence reva görmek zulümdür. Bu anlayış çarpık bir anlayıştır. Bunun geçici olarak çözümü için en azından kızlarımızın, kadınlarımızın, yaşlılarımızın ve de engellilerimizin kalıcı çözümü için temin edene kadar herkes için kalıcı çözümü temin edene kadar sefer sayılarına ek olarak ‘bir alternatif ulaşım imkanı sağlayalım diyoruz. Bu bilakis kadınlarımızın, engellilerimizin, toplumun her kesiminin çok arzu edeceği bir şeydir. Benim yüreğim kaldırmıyor. Bir yaşlı insanımızın, bir engelli insanımızın, ya da bir kadınımızın o saatlerde bu lebalep, balık istifi yolculuk yapmasına. Hiç kimse razı değil de ama en azından kalıcı çözümü temin edene kadar bunlar için bir ayrıcalık yapalım. Pozitif ayrıcalık yapalım. Yoksa bu kadın erkek arasındaki eşitliğe bir iğneleme değildir. Bu bilakis eşitliği temin etmektir. Adaleti temin etmektir” şeklinde konuştu.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi