İstanbul Gündemi

İBB çalışanı Şafak Duran’ın 'Örgüt üyeliği' davası sonuçlandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) sosyal hizmet uzmanı olarak görev yaparken, terör örgütü PKK üyeleriyle silahlı fotoğrafları çıktığı iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan Şafak Duran'ın davasında karar çıktı.
İBB çalışanı Şafak Duran’ın 'Örgüt üyeliği' davası sonuçlandı!
Haberler / Güncel
21 Haziran 2023 Çarşamba 09:21

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Şafak Duran ve avukatları hazır bulundu. Duruşma savcısı önceki duruşmada "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılması yönünde verdiği mütalaayı tekrarladı.

SUÇLAMALARI REDDETTİ!

Hayatının hiçbir döneminde silahlı ya da yasa dışı bir faaliyetinin olmadığını söyleyen sanık Duran, "Böyle bir süreçte niçin kurban seçildiğimi bilmiyorum. Gece gündüz demeden, çok emek vererek, fazlasıyla çalıştım iyi bir noktaya gelmek için. Benim 10 yıllık emeğim yerle bir edildi. Tutuklu kaldığım süre, bende hayal kırıklığı yaşattı. Ben hala adalete inanıyorum. Adalet talep ediyorum. Öncelikle beraatimi ve tahliyemi talep ederim" dedi.

7 YIL 6 AY HAPİS CEZASI

Duran'ın avukatları da mütalaaya katılmadıklarını, hukuka dayanmayan deliller bir araya getirilerek müvekkillerinin cezalandırılmaya çalışıldığını, bir süre telefon kullanmaması veya sınavlarına katılmamış olmasının örgüt üyeliğine bağlanamayacağını ifade ettiler. Mahkeme heyeti, sanık Şafak Duran'ın örgüt üyeliği suçunun sabit olduğunu belirterek 7 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına ve tutukluluğunun da devamına hükmetti.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi