İstanbul Gündemi

DİSK’in basın açıklamasında basına büyük saygısızlık! ‘Gelme artık..’

Asgari ücrete ara zam için yapılan ikinci toplantının ardından açıklama yapan DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Çerkezoğlu’nun konuştuğu esnada DİSK Tekstil İşçileri Sendikası Başkanı Kazım Doğan, bir basın mensubuna fazla fotoğraf çektiği gerekçesiyle tepki gösterdi.
DİSK’in basın açıklamasında basına büyük saygısızlık! ‘Gelme artık..’
Haberler / Güncel
19 Haziran 2023 Pazartesi 16:11

DHA’nın haberine göre, DİSK'in açıklaması sırasında Arzu Çerkezoğlu'nun yanında oturan DİSK Tekstil İşçileri Sendikası Başkanı Kazım Doğan bir basın mensubuna fazla fotoğraf çektiği gerekçesiyle 'Yeter artık' diyerek tepki gösterdi.

BASIN MENSUPLARINDAN ÖZÜR DİLEDİ

Arzu Çerkezoğlu'nun yanında oturan DİSK Tekstil İşçileri Sendikası Başkanı Kazım Doğan bir basın mensubuna fazla fotoğraf çektiği gerekçesiyle tepki gösterdi. Basın mensubunun ise 'Fotoğraf çekmemizi istemiyorsanız bizi neden çağırıyorsunuz" yanıtını verdi. Kazım Doğan'ın 'Yeter lan konuşma' 'Gelme lan bir daha' dedi. Yaşanan tartışma Doğan'ın salondan çıkmasıyla son buldu. Çerkezoğlu basın mensuplarından özür diledi.

“YILDA DÖRT KEZ GÜNCELLENMELİ”

Asgari ücret önerisine ilişkin konuşan Çekezoğlu “Rakam olarak aslında asgari ücretin belirlenmesindeki kriterleri saydığımızda zaten bir rakam telaffuz etmiş oluyoruz. İşçinin ailesiyle geçinebileceği bir ücret olması, gerçek enflasyon karşısındaki kayıp, büyümenin yansıtılması ve bir evde iki kişi çalıştığında bir yoksulluk sınırı kadar gelir eve girebilmelidir dediğimizde bir rakam aralığını tarif etmiş oluyoruz. DİSK'in bu konudaki önerisi gerçek enflasyondan söz ediyoruz tabi, enflasyon tek haneli rakamlara düşene kadar asgari ücretin ve bütün ücretlerin yılda dört kez güncellenmesidir. Bu kadar yüksek enflasyonun olduğu, alım gücünün hızla düştüğü bu süreçte gereklidir. Hepimiz yaşayarak görüyoruz ki asgari ücrete yapılan zamlar 1-3 ay içerisinde uçup gidiyor. Ocak ayında yüzde ellinin üzerinde bir artış yapıldı ama belirlenen asgari ücret hızla daha yılın üçüncü ayında açlık sınırının bile altına gerilemiş oldu” dedi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi