İstanbul Gündemi

İBB’den 3 ilçeye metro müjdesi!

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
4 Mayıs 2023 Perşembe 18:59

Test sürüşüne katılan İBB Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı ve Pelin Alpkökin ve İBB Raylı Sistem Daire Başkanı Ceyhun Avşar tarafından bilgi aldı.

“BU, GERÇEK BİR TEST SÜRÜŞÜ”

2017’de ihale edilen ancak 2018’de durdurulan metro hattının çalışmasında sona doğru gelindiğini söyleyen İmamoğlu, “4-4,5 buçuk sene, böyle bir hat için önemli bir zaman dilimi. Aslında 4-4,5 senede yüzde 96’sını tamamlamış bir yönetim olacağız. Şu anda arkadaşlarımı dinlemekten keyif alıyorum. Raylı sistemler tarafında Daire Başkanımız, Genel Sekreter Yardımcımız; Finansman tarafında Daire Başkanımız, Genel Sekreter Yardımcımız ve Genel Sekreterimiz, aslında süreci ekiple koordineli, yükleniciyle anlayışlı bir biçimde yönetmenin, liyakatli bir biçimde yönetmenin, arkasına önüne bakmadan süreçte iş bitirmeyi, iş yapmayı hedef edinen bir anlayışın özetidir şu an yaptığımız test sürüşü” ifadelerini kullandı. Önceki İBB yönetimi döneminde yapılmak istenen Eminönü-Alibeyköy hattındaki test sürüşünü hatırlatan İmamoğlu, “Bir tramvay yürütülmesi meselesi vardır. Ortada tramvay bile yok. Yani başka bir yerden tramvay getirip, 50-100 metrede neredeyse ittirerek bir tramvay yürütmüşlerdi. Bu öyle değil. Bu, gerçek bir test sürüşü. Ve gerçekten 2024’ün Ocak’ın da Şubat’ın da halkımızla buluşturacağımız bir işten bahsediyoruz. Bu, iş yapma biçimidir. Bizim anlattığımız tam da budur” dedi.

“BÜTÜN TÜRKİYE'YE YAYMAK NİYETİNDEYİZ”

“Bu, milletin projesi, devletin projesidir” diyen İmamoğlu, “Devlette devamlılık esastır. Ama biz, dileriz ve isteriz ki, yarınlarda biz bir işi başlatıp, devredeceğimiz zaman, eksiksiz devretmeyi biliriz. Eksiksiz devredip, bir sonraki gelenin de onu devam ettirmesini dileriz. Devamlılık esastır. Şu an, bu zincirin halkalarının bozuk olduğu, sıkıntılı olduğu, arızalı olduğu bir dönemdeyiz ülkemizde. Biz, İstanbul'da kurmuş olduğumuz bu nizamı, bütün Türkiye'ye yaymak niyetindeyiz. İş yapma biçiminin, iş tutuş biçiminin özetidir bu” şeklinde konuştu.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi