İstanbul Gündemi

İBB’den Anadolu Yakası’na ‘AnadoluTRAM’ projesi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Üsküdar-Kadıköy-Maltepe ilçelerini birbirine bağlayacak ve trafik sorununu çözecek ‘AnadoluTRAM’ projesini hayata geçireceklerini ifade etti.
Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
31 Aralık 2023 Pazar 08:21

İmamoğlu, Anadolu Yakası’nda üç ilçenin meydanlarını buluşturacak tramvayın fizibilite ve projesini tamamladıklarını ifade etti.

33 İSTASYONU OLACAK

Üsküdar Kadıköy Maltepe Tramvayı geliyor. Tramvay, 21.3 km uzunluğunda 33 istasyonuyla Üsküdar, Kadıköy ve Maltepe ilçelerini birbirine bağlayacak.

FİZİBİLİTE VE PROJELENDİRME ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Anadolu Yakası'nda üç ilçenin meydanlarını buluşturacak tramvayın fizibilite ve projesini tamamladıklarını duyurdu.

3 İLÇE BİRBİRİNE BAĞLANACAK

İBB Raylı Sistemler Projeler Şube Müdürü Setenay Uludağ, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Biz buna Anadolu Yakası'nın tramvayı diyoruz. Adına da 'AnadoluTRAM' dedik. Yaklaşık 21.3 km uzunluğunda ve 33 istasyondan oluşan; Maltepe, Kadıköy ve Üsküdar olmak üzere 3 ilçeyi hafif raylı sistemle tramvayla bağlayan bir projemiz" dedi.

HANGİ HATLARLA ENTEGRE OLACAK?

AnadoluTRAM; Marmaray, Hızlı Tren, Yenidoğan-Söğütlüçeşme Metrosu, Ümraniye-Ataşehir Göztepe Metrosu ve Dudullu-Bostancı Metrosu ile entegre olacak.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi