İstanbul Gündemi

İBB Gençlik ve Spor Müdürüyle ilgili soru tarafları kızdırdı

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
13 Ocak 2022 Perşembe 18:37

AK Parti grubu İBB Gençlik ve Spor Müdürü hakkında bir işlem yapılıp yapılmadığını sorarken, CHP grubu mesai saati dışında yaşanan kişisel bir olayın meclis gündemine taşınmasını abartılı buldu.

“Kendisine bir yaptırım uygulandı mı?”

İBB Meclisi Gençlik Spor Komisyonu Başkanı Onur Uygun,  İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk’ün Ümraniye‘de bir AVM otoparkında, park yeri tartışması sonucunda tabancasının kabzasıyla bir kişi darp etmesiyle ilgili cevaplanması için başkanlık makamına, “Silahın ruhsatı var mı? Kendisine bir yaptırım uygulandı mı?” diye sordu.

“Çıkacak karara saygılıyız”

CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı bir bürokratın mesaisi dışında yaşadığı kişisel bir meselenin meclis gündemine taşınmasını abartılı bulduğunu söyleyerek konunun adli makamlara yansıdığını, tartışmanın görevi ile bir ilgisinin bulunmadığını belirterek, 'Bu tür davranışlar bizi de üzüyor. Bunlar bu devletin memurlarıdır. Bugün burada çalışır yarın başka bir yerde çalışıyor. Olay adli makamlara intikal etmiştir. Çıkacak karara saygılıyız.' ifadelerini kullandı.

Olayın kişisel değil kurumsal bir mesele olduğu konusunda ısrar eden AK Parti Grubuna konuşan Balyalı, “Bürokratların özel hayatlarını sorgulayacaksak Soma‘da madencileri tekmeleyen Yusuf Yerkel‘in nasıl ateşe olarak atandığı da sorgulanır. O tekme hala toplumun vicdanında yaradır” dedi.

Konuşmaların ardından soru önergesi oy birliği ile kabul edildi.

Selvi Sarıtaç- İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi