İstanbul Gündemi

İBB metrobüs hattına 25 yeni araç

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
29 Nisan 2023 Cumartesi 12:35

İBB Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, belediye öz kaynaklarıyla alınan 92 yeni metrobüsten 25’inin ilk seferlerine çıktığı törende konuştu.

“DAHA FAZLA SEFER YAPMA ŞANSINA ERİŞECEĞİZ”

Metrobüs ağının genişletildiğine dikkat çeken İmamoğlu, “İETT, günde 55 bin farklı otobüs seferi, 6 bin 300 otobüsle metrobüs seferi gerçekleştiriyor. İstanbul'da yılda 1 milyar 250 milyon yolculuk gerçekleştiriliyor. Metrobüs hattımız ise bu konuda en dinamosu diyebiliriz. 684 metrobüs aracımız hizmet veriyor. 2023 yılında 92 adet yüksek yolcu kapasiteli yeni yerli ve güçlü metrobüsü daha İstanbul'a kazandıracağız. Böylece son iki yılda filoya yeni katılan metrobüs sayımız tam 252 olmuş olacak. Metrobüs filosunun yüzde 40’ını bizim bu dönemimizde yenilemiş olacağız. Metrobüs filo yaşı 2023’te 11’den 8’e inmiş olacak. Metrobüs hattından dış hatlara kaydıracağımız araçlar sayesinde ihtiyaç olan hatlarda da daha fazla otobüsle, daha fazla sefer yapma şansına erişeceğiz” şeklinde konuştu.

“ARAÇLARIN TAMAMINI ÖZ KAYNAKLARIMIZI KULLANARAK İSTANBUL'A KAZANDIRIYORUZ”

Hizmette öz kaynak vurgusu yapan İmamoğlu, “Biz bu araçların tamamını öz kaynaklarımızı kullanarak İstanbul'a kazandırıyoruz. Göreve gelir gelmez göreve buradaki acil ihtiyacı, yaşlanmışlığı tespit ederek hızlıca 2020 yılı Kasım ayında dış borçlanmayla 300 metrobüs alımı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden oy birliğiyle onay alındı. Bu meclisteki çıkan karar oy birliğiyle çıkmıştır. Burada amacımız aslında tek seferde metrobüs ihtiyacını karşılayıp İstanbul'u tek kalemde rahatlatmak ve kendi kaynaklarımızdan yaptığımız yatırımlarla da diğer eksiklikleri gidermek idi. Ancak ne yazı ki; bu yatırımın dış borçlanma onayı Cumhurbaşkanlığınca bekletildi. Hiçbir yatırım programını o günden bugüne alınmadı. Yani İstanbul'un bu acil ihtiyacını gidermemiz, İstanbulluların sorununu çözmemiz, Cumhurbaşkanlığı tarafından uygun görülmedi” dedi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi