İstanbul Gündemi

İBB önünde ‘tapu’ protestosu! Sarıyer, Şişli, Beyoğlu...

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
14 Nisan 2023 Cuma 18:42

Sarıyer Mahalleler Birliği, Pınar ve Rumelihisar Mahalle Dernekleri ile mahalle kooperatifleri, Okmeydanı mahalleleri ve Şişli mahalleleri başta olmak üzere çok sayıda vatandaşın katıldığı protestoda, tapu mağdurları İBB yönetimine çağrıda bulundu.

“HEPİMİZİN SEÇTİĞİ HEYETİ İÇERİ ALMIYORLAR”

Basın açıklamasında söz alan Mahalle Birliği Gönüllü Hukuk Danışmanı Erbay Yucak, “Mahalleliye verilen söz emlak rayiç bedeli karşılığında bu tapuların verilmesiydi ancak şimdi yapılan satış teklifi çok yüksek ve gerçekçi değil. Çarşamba günü önergeyi temsil heyetimiz İBB'de seçilmiş 4 siyasi partinin grup başkan vekillerine önergelerini ilettiler. Bu önergede 4 tane talep vardı. Bugün burada olmamızın sebebi ise bu taleplerimizin cevabını almak. Bugün eylem yapacağımızı bildikleri halde halk sabahtan toplantıya çağırıldı. Mahalleli de elbette gitti. Şimdi ise hepimizin seçtiği heyeti içeri almıyorlar” diye konuştu.

“BU TALEBİMİZ MAYIS'A ERTELENDİ”

Geçtiğimiz hafta Sarıyer Belediyesi'nin önünde yüzlerce Sarıyer vatandaşı ile birlikte Belediye Meclisi’nde yer alan olan siyasi partilerin gruplarının grup başkan vekillerine de benzer önergeyi verdiklerinin altını çizen Yucak, "Bu önergede Sarıyer Belediye Meclisi'nin oy birliği ile karar almasını istedik ama bu talebimiz Mayıs'a ertelendi” dedi.

“BİZE KAMU ZARARI OLACAĞI SÖYLENİYOR”

7 Temmuz 2022’de mecliste 4 partinin ortak kararı ile Sarıyer Pınar mahallesi ve Hisarüstü mahallesinin tapularının emlak rayiç bedeli üzerinden verilmesi kararının çıktığını söyleyen Hikmet Kaya “Belediye yetkilileri bu karardan vazgeçtiklerini açıkladılar. Verilen sözler doğrultusunda tapularımızı almak için buradayız. İstanbul’da ve birçok yerde emlak rayiç bedeli üzerinden tapularını alan mahalleler var. Bize ise kamu zararı olacağı söyleniyor” ifadelerini kullandı.

 

Yavuz Topal – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi