İstanbul Gündemi

İBB Üsküdar’daki kaçak kafeyi yıktı

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
19 Nisan 2023 Çarşamba 16:01

Yaklaşık 4 yıldır yıkılması beklenen kafenin bulunduğu alan İBB tarafından şehre kazandırılmıştı. Üsküdar Meydanı’nın yapısını ve Mimar Sinan’ın eşsiz eseri Kuşkonmaz Camiinin estetiğini bozan kaçak kafe için alınan yıkım kararı bu kez hayata geçirildi.

‘SİLAH ÇEKİLDİ’ İDİASI

Bu sabah kaçak kafenin yıkımı için bölgeye giden İBB ekiplerine sivil bir kişi tarafından silah çekildiği öne sürüldü. İddiaya göre; kaçak işletmenin çatısına çıkan eli silahlı sivil, görevlerini yapmaya çalışan işçilere silah göstererek aşağı indirdi. Ancak ekipler geri adım atmadı. İBB ekiplerinin şikayeti üzerine işletme sahibinin yakını olduğu öğrenilen T. S. emniyet tarafından gözaltına alındı.

SAHİL KAÇAK YAPIDAN TEMİZLENDİ

Tahliye ve yıkım için son hazırlıklarını yapan İBB ekipleri, kaçak kafenin içerisinde tespit çalışması yaparken, Üsküdar Belediyesi ekipleri küçük bir iş makinesiyle yıkıma başladı. Tehlike yaratan iş makinesi, İBB ekiplerinin müdahalesiyle durduruldu. İBB’nin yıkım için getirdiği büyük iş makinesi, hızlıca yıkımı gerçekleştirerek, sahili kaçak yapıdan temizledi.

“YIKIM SÜREÇLERİNİ TAKİP ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

İBB’nin kamusal mekanları kamuya kazandırmak, halkın kullanıma açmak için çalışmaya devam edeceğini söyleyen İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, “İstanbul'un diğer mekanlarında da, işgale uğramış tüm alanları, çeşitli kişi, kuruluş, vakıf ve derneklere peşkeş çekilmiş, amacı dışında kullanılan tüm alanların yıkım süreçlerini takip etmeye, hem hukuk nezdinde, hem emniyet nezdinde devam edeceğiz ”ifadelerini kullandı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi