İstanbul Gündemi

İhsan Önder Albayrak’tan flaş açıklamalar!

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
28 Eylül 2022 Çarşamba 12:06

Trend Siyaset adlı programa konuk olan Başkan Albayrak, Naime Akbin’in sorularına cevap verdi. Verdiği cevaplar yanında ekonomik problemlere değinmeden önce Albayrak çarpıcı ifadelerde bulunarak, ‘Liyakatli insanlar ülkeden uzaklaştırılmaya çalışılıyor. Ama ne derlerse desinler biz bu vatanı terk etmeyeceğiz.’ ifadelerine yer verdi.

‘AİLEDEKİ İLK SİYASETÇİ BENİM’

Programa, ‘İhsan Önder Albayrak kimdir?’ sorusuna cevap vererek başlayan Başkan Albayrak, ‘1965 Samsun doğumlu, Ortopedi Uzmanıyım. Evliyim. İki kız bir erkek çocuğum var. Genel Başkanımız Meral Akşener dört yıl önce bir parti kurmayı düşündüğünden itibaren İYİ Parti bünyesindeyim. İlk yıl İl Yönetiminde, daha sonra İlçe Yönetiminde görev aldım ve almaya devam ediyorum. Ailedeki ilk siyasetçi benim.’ dedi.

‘DÖRT YILDA DİĞER PARTİLERDEN FARKIMIZ KALMADI’

Naime Akbin’in, ‘Doktorluk mesleğinizle partideki göreviniz arasında zorlanmıyor musunuz?’ sorusuna Başkan Albayrak, ‘Bu konuda şanslıyım. Partimizin içindeki arkadaşlarımız bu konuda bana yardımcı oldular. Hızla yükseldik. Dört yılda diğer partilerden bir farkımız kalmadı.’ cevabını verdi.

‘CANIMIZ ÇOK ACIDI’

Naime Akbin, ‘Siz doktorlara giderseler gitsinler denmesi size neler hissettirdi?’ sorusuna Başkan Albayrak, ‘Canımız çok acıdı. Biz ülkeye kendimizi borçlu hisseden insanlarız. Doktor olana kadar ben vatanın imkanlarını kullandım. Hala daha borçlu hissederken kendimi bunu duymak üzücü. Bütün meslekler dışlanıyor. Liyakatli insanlar ülkeden uzaklaştırılmaya çalışılıyor. Ama ne derlerse desinler biz bu vatanı terk etmeyeceğiz.’ yanıtını kullandı.

‘SANAYİ ATIĞI KOKUSU SORUNUMUZ VAR’

Tuzla’daki sorunlar hakkında konuşan Başkan Albayrak, ‘ Tuzla Anadolu’nun girişinde bulunan bir semttir. Bu yüzden biz İstanbul Tuzla’dan başlar Tuzla’da biter deriz. Tuzla son yıllarda organize sanayilerle kozmopolit bir yapıya dönüştü. Nüfus hızla arttı. Artık nüfus 300.000’in üzerinde. Sanayi atığı kokusu sorunumuz var. İmar sorunu var. Hızla nüfus arttığından eğitim ve ulaşım sorunumuz var. Bu saydığım dört problem halledilirse, çok güzel bir ilçe olacağımıza kanaatim tam. Ciddi anlamda bir mülteci problemimiz yok. Bu konuda şimdilik şanslıyız. Tabii bu hızla gitmeye devam ederse bizim için de problem olacak.’ ifadelerini kullandı.

‘AMACIMIZ TUZLA’DA İYİ PARTİ’Yİ BİRİNCİ SIRAYA YERLEŞTİRMEK’

İYİ Parti Tuzla İlçe Teşkilatı hakkında konuşan Albayrak, ‘İlçe Başkanlık binasında oturan Başkan profilinin dışına çıktım. Vaktimi dışarıda geçiriyorum. Genel Başkanımızın izinden gidiyoruz. Tuzla’ya ait bir tarz var. Pazar gezmelerini Tuzla başlattı. Her hafta bir semt pazarını gezip hem Tuzlalılar’la hem de esnafla bir araya gelebilme şansı yakalıyoruz. Bu sayede tanınırlığımız artıyor. Anlat İstanbul projesi ilçe 39 ilçede mahalle mahalle dolaştık. Şimdiki projemizde iki yaka bir İstanbul. Her hafta bir mahallemizi geziyoruz. Kadın Kolları’mız ‘Çat Kapı’ projesi ile mahalleli kadınlarla sohbet ediyor. Gençlik Kolları’mız gençlerle kafelerde bir araya gelip İYİ Parti’yi anlatıyor. Ciddi bir yol katettik. Oy oranımız anketlere göre %9’dan %22.7’ye çıktı. Amacımız Tuzla’da İYİ Parti’yi birinci sıraya yerleştirmek.’ açıklamalarında bulundu.

‘GEÇİM SIKINTISI EN ÇOK DUYDUĞUMUZ PROBLEM’

‘Vatandaştan en çok hangi problemleri duyuyorsunuz?’ sorusuna Albayrak, ‘Geçim sıkıntısı ve ekonomi. Bunlar hadsafhada. Yüzde %80 problem bu. Diğerleri de gençlerin işsizlik problemi. Yüksek puanlarla kadroya yerleşemeyip, düşük puanlıların kadroya yerleşmeleri.’ dedi.

‘BİRİNCİ PARTİ ÇIKACAĞIZ’

Programın sonunda, son olarak düşüncelerini ekleyen Başkan İhsan Önder Albayrak, ‘Bizler İYİ Parti’nin, iyi insanları olarak bu vatanın iyi olması ve iyiye gitmesi, kendi kendine yeten bir ülke olması için yola çıktık. Ekonomi programlarımızla, eğitim programlarımızla, adalete bakış açımızla bir çığır açacağımıza ve milletimizin de bunları göreceğine inanıyorum Allah’ın izniyle bir sonraki seçimde birinci parti olarak çıkacağız.’ ifadelerini kullandı.

Edanur Aktürk - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi