İstanbul Gündemi

İlker Başbuğ hakkında hapis talebi

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
9 Haziran 2022 Perşembe 16:38

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık İlker Başbuğ katılmazken, Başbuğ’un avukatları duruşmada hazır bulundu.

1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemi

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, daha önce Genelkurmay Başkanı olarak görev yapan İlker Başbuğ‘un Cumhuriyet Gazetesi muhabiri ile 4 Ocak 2021‘de bir röportaj yaptığı anlatılarak, burada 'darbe' imasında bulunduğunu ifade etti. Mütalaada, konuyla ilgili birçok şikayet ve ihbarın yapıldığı hatırlatılarak, bu haliyle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin gündeme geldiği aktarıldı. Ayrıca mütalaada, İlker Başbuğ‘un 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme veya aşağılama' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Duruşma ertelendi

İlker Başbuğ, davada AK Parti‘nin bazı il ve ilçe başkanları ile kadın kolları başkanlarının da aralarında olduğu toplam 166 kişinin 'müşteki' olarak yer alıyor. Başbuğ’un avukatları, mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre istedi. Mahkeme, sanık avukatlarına süre vererek duruşmayı erteledi.

Haber Merkezi-İstanbul Gündemi

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi