İstanbul Gündemi

İngiltere'ye "Başbakan" dayanmıyor!

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
20 Ekim 2022 Perşembe 16:54

Boris Johnson‘un istifa etmesinden sonra göreve gelen Truss sadece 44 gün sonra istifa etmek zorunda kaldı Truss böylece ülkenin en kısa süre görevde kalan başbakanı olarak tarihe geçti. Truss, Muhafazakar Parti halefini seçene kadar görevine devam edecek. Sürecin bir hafta içinde tamamlanması bekleniyor.

STERLİNİN ÇÖKMESİ ETKİLİ OLDU

Eylül başında göreve geldikten sonra sterlin ve tahvillerin çökmesiyle tepkilerin odağına oturan Başbakan, Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng‘i görevden almıştı. Ancak krizi önlemeyen Truss, tepkilerin devam etmesi üzerine istifa etmek zorunda kaldı.

Kaynaklardan edinilen bilgilere göre bakanlar kurulu üyeleri Truss’ın istifa edip etmemesi konusunda Çarşamba akşamı toplantı yaptı. Toplantının istifaya etki edip etmediği bilgisi verilmedi.

YENİ BAŞBAKAN MERAK KONUSU 

Ancak çiçeği burnunda Başbakan Liz Truss, baskılara ve tepkilere daha fazla dayanamayarak, bugün istifa ettiğini duyurdu. Şimdiden yerine gelecek yeni Başbakan‘ın başarılı olup olmayacağı, özellikle ekonomi konusunda neler yapacağı İngiltere basını ve kamuoyunun bir numaralı gündemi haline geldi. Bu istifanın İşçi Partisi‘nin oylarında da gerilemeye neden olacağı tahmin ediliyor. 

Halil Başer - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi