İstanbul Gündemi

İslami otellerin yeni merkezi Alanya

Dünyanın dört bir köşesinden gelen turistler için çekim merkezi olan Antalya aynı zamanda, İslami otelciliğinde en önemli bölgeleri arasında yer alıyor.
İslami otellerin yeni merkezi Alanya
Haberler / Turizm
17 Temmuz 2023 Pazartesi 14:48

Özellikle Alanya, Avrupa’dan gelen gurbetçilerin, İç Anadolu’daki orta ve üst sınıfın, İslam ülkelerinden gelen turistlerin uğrak yeri haline geldi. Türkiye’nin ilk İslami oteli her ne kadar Didim’de kurulmuş olsa da Alanya, bugün İslami otellerin merkezi konumuna geldi.

“HİÇ TATİL YAPAMADIĞINI SÖYLEMEYE BİLE ÇEKİNİYORDU”

İslami usullere göre otel işletmeciliği yapan Ersin Erdoğan, “Ülkemiz turizmine muhafazakar otel konsepti ilk olarak 1995 yılında Didim’de bulunan bir otelin satın alınarak tesettür otel olarak hizmet etmeye başlaması ile girmiştir. Bu tesis, o döneme kadar muhafazakar tatil anlayışı arayışı içerisinde olan İslami otel tatilcilerinin Türk turizminde, İslami usullere uygun olmadan yapılan tatillerin muhafazakar insanlar için bir ızdıraba dönüşmesi sonucu ortaya çıkmıştır. Özellikle Avrupa’da yaşayan gurbetçiler, uzun tatillerini memleketlerinde geçirmek istediklerinde İslami prensiplere uygun bir muhafazakar otel bulamamaktaydı. Düşünün 8 hafta tatile gelmiş bir gurbetçi, geri döndüğünde yalnızca bir hafta tatile gelmiş ve 5 yıldızlı otellerde tatilini geçirmiş bir Alman arkadaşına ülkesinde hiç tatil yapamadığını söylemeye bile çekiniyordu. Çünkü tatil artık bir ihtiyaçtı ve Müslümanların da kendi dinlerinin izin verdiği ölçüde muhafazakar tesislerde, İslami usullere uygun olarak bir tatile ihtiyacı vardı. İşte bu ihtiyaç İslami otel, muhafazakar otel, tesettür otel ve alkolsüz aile oteli gibi kavramlarla tatil yapılabileceği fikrini ön plana çıkardı. İlk açılan İslami oteller yeterince talep görünce 1999 ve 2000 yıllarında muhafazakar otel konseptinde iki otel daha muhafazakâr insanlara hizmet etmeye Alanya bölgesinde başladı. Alanya bölgesinin ilk İslami otelleri olan bu tesisler sonradan Alanya bölgesini muhafazakar otellerin en çok bulunduğu bölge haline getirdi” dedi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi