İstanbul Gündemi

Tatilciler seyahat için kendi araçlarını tercih ediyor!

Türkiye’nin önde gelen 2.el otomobil ilan platformu arabam.com, tüketicilerin bu bayramda seyahat edip etmeyecekleri ve seyahatlerini nasıl gerçekleştireceklerine ilişkin bir araştırma gerçekleştirdi.
Tatilciler seyahat için kendi araçlarını tercih ediyor!
Haberler / Turizm
21 Haziran 2023 Çarşamba 10:59

Haziran ayında 2 bin 500 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırma sonuçları, Kurban Bayramı tatilinde seyahat edeceklerin daha çok kendi otomobillerini kullanma eğiliminde olduğunu gösteriyor. Bayram için en çok tercih edilen araç türü ise otomobiller.

KATILIMCILARIN YÜZDE 9’U ARAÇ KİRALAYACAĞINI BELİRTTİ

Araştırmaya katılan ve seyahat edeceğini söyleyen katılımcılara nasıl seyahat etmeyi düşündükleri sorulduğunda katılımcıların yüzde 80’i kendi aracıyla, yüzde 11’i otobüs veya uçak ile seyahat edeceğini söyledi. Katılımcıların yüzde 9’u araç kiralayacağını belirtti.

SEYAHATTE TÜKETİCİLERİN TERCİHİ OTOMOBİLDEN YANA

Arabam.com’un gerçekleştirdiği araştırma sonuçlarına göre katılımcılara seyahatlerinde ne tür araçları tercih ettikleri sorulduğunda katılımcıların yüzde 81’i otomobil cevabını verdi. SUV araçları tercih edenlerin oranı yüzde 15 olurken, tercihini arazi araçlarından yana kullananların oranı yüzde 2’de kaldı. Karavan diyenlerin oranı ise sadece yüzde 1 oldu.

TÜKETİCİLER ARAÇ SATIN ALIRKEN AZ YAKAN MODELLERİ TERCİH EDİYOR

Araştırmaya katılanlara araç satın alırken en çok önem verdiği detaylar sorulduğunda yanıtlayıcıların yüzde 28,4’ü az yakmasına önem verdiklerini söyledi.  Az yakmasının ardından katılımcıların en çok önem verdikleri seçenekler yüzde 17,1 ile aracın kilometresi, yüzde 15,8 ile performansı oldu. Bagaj/yaşam alanı genişliği ise yüzde 11,4 oldu.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi