İstanbul Gündemi

İsmail Saymaz Ümit Özdağ’ın Kılıçdaroğlu’na desteğini yorumladı! ‘Mutabakatın en önemli kazananı...’

Gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü TV’de yayınlanan Sokağın Sözü programında Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ın Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na verdiği desteği yorumladı.
İsmail Saymaz Ümit Özdağ’ın Kılıçdaroğlu’na desteğini yorumladı! ‘Mutabakatın en önemli kazananı...’
Haberler / Politika
29 Mayıs 2023 Pazartesi 13:49

ATA İttifakı’nın dağılmasıyla birlikte geçtiğimiz gülerde 28 Mayıs seçimlerinde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıklayan Ümit Özdağ’ın katkı sağlayacağını belirten Saymaz, Özdağ’ın önemli bir siyasi figür olduğunu söyledi.

“MİLLET İTTİFAKI’NIN AYAĞA KALKMASINI, SİLKİNMESİNİ SAĞLAYACAKTIR”

Bu desteğin Kılıçdaroğlu’nun özellikle milliyetçilerin oylarını almasına katkı sağlayacağını belirten Saymaz, “Yüzde 2.2’lik oy ile yüzde 20’lik ağırlı koydu. Siyaseti domine etti. Ümit Özdağ aynı zamanda laik milliyetçilerin fiili lideri durumunda. Sinan Oğan çekildi, Muharrem İnce çekildi... Ümit Özdağ tüm ağırlığıyla o alanı dolduruyor. Seküler milliyetçilerin ve belli kesim Atatürkçülerin lideri durumunda. Bu mutabakatın en önemli kazananı Özdağ. Ancak Kılıçdaroğlu da kazanmıştır. Özdağ, sığınmacılar konusunda mührü elinde bulunduruyor. Bunu ittifaka taşıdı. Birincisi bu. Özdağ'ın varlığı, Sinan Oğan’a oy verenlere milliyetçilere, ülkücülere, oy vermeyenlere, sandığa gitmeyenlere etki edecektir. Aynı zamanda Millet İttifakı’nın ayağa kalkmasını, silkinmesini sağlayacaktır. Çünkü çok moral bozukluğu var. Ülkücülerin Zafer Partisi’yle verdiği bu destekle Kılıçdaroğlu’un haksız yere uğradığı ‘Kandil’in adayı’ ithamının kırılmasında etkili olacaktır. Çünkü bir referansla geliyorlar. Ümit Özdağ ‘Ben buradayken hangi bölücülük bahsi açılacak?’ diyor” şeklinde konuştu.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi