İstanbul Gündemi

İstanbul’da 1 Mayıs coşkusu

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
1 Mayıs 2023 Pazartesi 22:06

Maltepe Miting Alanı’ndaki kutlamalara sendikalar, işçiler, sivil toplum kuruluşları, siyasî partiler yoğun katılım gösterdi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Sendika ve STK'ların oluşturduğu kortejle birlikte, pankart ve bayraklarla gelen binlerce kişi Maltepe Orhangazi Şehir Parkı çevresinde toplanarak, giriş noktalarına yürümeye başladı. Maltepe miting alanına girişler ise saat 10.30'dan itibaren başladı. Polis ekipleri miting alanına açılan iki giriş noktası ve sahil yolunda güvenlik önlemleri aldı.

ARZU ÇERKEZOĞLU: “TAKSİM'İN YASAKLI OLDUĞU SON 1 MAYIS OLACAK”

Etkinlikte konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, ülkenin dört bir yanında 1 Mayıs meydanlarında yan yana ve omuz omuza olduklarını söyledi. Çerkezoğlu, “Kötülükle iyiliğin, yalanla doğrunun, arsızlıkla tevazunun, hırsızlıkla alın terinin, zorbalıkla adaletin, istibdatla hürriyetin arasında 14 Mayıs'ta bir seçim yapılacak. İnanıyoruz ki bu 1 Mayıs, 2023 1 Mayıs'ı, Taksim'in yasaklı olduğu son 1 Mayıs olacak. Gelecek yıl Gezi Parkı'nda buluşacağız” dedi.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'Nİ YENİDEN HAYATA GEÇİRMENİN İRADESİNİN UMUDU VE İNANCI 1 MAYIS MEYDANLARINDA VAR”

KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil ise işten çıkartmalara, grev yasaklamalarına, KHK ile işlerinden edilmelerine, sendikal hak ve özgürlüklerinin engellenmesine öfkeleri olduğunu anlattı. Yeşil, öfkelerinin 14 Mayıs'ta umuda dönüşeceğini kaydederek, “Cinsiyetçiliği, erkek şiddetini, taciz ve mobbinge karşı susmayan, korkmayan, biat etmeyen biz kadınların yaşamlarımıza ve haklarımıza sahip çıkarak İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden hayata geçirmenin iradesinin umudu ve inancı 1 Mayıs meydanlarında var” diye konuştu.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi