İstanbul Gündemi

Türkiye’nin nükleer güç santraline ilk nükleer yakıt transferi

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
29 Nisan 2023 Cumartesi 12:48

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in video konferans yoluyla katıldığı törende Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Genel Direktörü Rafael Mariano Grossi, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom’un Genel Müdürü Aleksey Likhachev, Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdürü Anastasia Zoteeva ve diğer konuklar hazır bulundu.

YAKIT TÜM GÜVENLİK STANDARTLARI VE GEREKLİLİKLERİNE UYGUN OLARAK TESLİM EDİLDİ

İki ülke liderinin Akkuyu NGS sahasına ilk parti taze nükleer yakıtın teslimatı için sembolik olarak onay vermesinin ardından yakıt demetlerinin bulunduğu tekerlekli platformlar kontrol noktasından taze yakıt depolama tesisine ilerledi. Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev, Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'e yakıtın tüm güvenlik standartları ve gerekliliklerine uygun olarak teslim edildiğini teyit eden bir sertifika takdim etti. 2018 yılında Akkuyu'nun temeli atılırken sahada bulunan dede ve torunu, genç bir mühendisle birlikte Türkiye'nin kendi topraklarında nükleer enerji teknolojisi geliştiren ülkeler topluluğuna katılmasının bir göstergesi olarak Akkuyu NGS sahasında barış için atom bayrağının göndere çekti.

BİNLERCE YENİ İSTİHDAM İMKNI YARATACAK

Akkuyu NGS, işletmeye alınmasıyla Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yüzde 10'u karşılanacak. Santralin tasarımı çevresel gereklilikleri karşılıyor ve çevresel açıdan temiz ve güvenilir elektriğin istikrarlı bir kaynağını temsil ediyor. Akkuyu NGS, Türk-Rus iş birliği tarihindeki en büyük proje ve Türkiye'nin sosyal-ekonomik kalkınmasında önemli bir itici güç olacak. Aynı zamanda endüstriyel büyüme, bilim ve teknolojinin gelişmesi ve yüksek teknik eğitimin prestijinin artmasını sağlayacak. Akkuyu NGS projesinin hayata geçirilmesi, ülke vatandaşları için binlerce yeni istihdam imkânı yaratacak.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi