İstanbul Gündemi

İstanbul'da göç var!

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
11 Mart 2023 Cumartesi 11:34

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremde, can ve mal kaybı çok büyük oldu. Sıradaki illerden bir tanesinin de İstanbul olduğunu ve İstanbul Depremi'nin mutlaka olacağını defalarca kez vurgulamaya devam eden bilim adamlarının ardından, İstanbul'da göç telaşı başladı. İstanbul'da yaşayan vatandaşlar, şehir değiştirme imkanları olmadığı için; evlerini terk etmeye başladılar.

İSTANBUL DEPREMİ GÖÇE NEDEN OLDU

İstanbul'da olacak büyük Marmara Depremi'nin her an yaşanması korkusu, vatandaşları sahil kesimlerinden uzaklaşmaya itti. Özellikle de Avcılar, Bakırköy, Yeşilköy, Kumburgaz gibi illerden; Ümraniye, Ataşehir, Gebze gibi ilçelere olan göç yoğunluğu herkesi şaşırttı. Sahil kesimlerinde yaşamaktan korkmaya başlayan İstanbul halkı, “Elimizden gelse şehir değiştireceğiz. Her şeyimiz burada olduğu için, İstanbul'u terk edemiyoruz. En azından daha güvenli bir mahallede olmak istedik. Her gün televizyonlarda yapılan açıklamalar bizi korkutuyor” dedi.

 

Naz Aydemir - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi