İstanbul Gündemi

İstanbul’da kaçak hafriyatlar tarih olacak

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
23 Eylül 2022 Cuma 11:14

İBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile İBB iştiraki İSBAK, son yıllarda giderek sıklaşan kaçak hafriyat dökümü konusunda kolları sıvadı. Geliştirilen Mobil PTS sistemi ile hafriyat kamyonları yalnızca rutin kontrollerle değil, aynı zamanda modern yöntemlerle izleniyor.

Bir ayda 100’den fazla tespit

Hadımköy Ekin Sokak, kaçak hafriyatların döküldüğü merkezlerden biri olarak biliniyor. Daha önceden klasik kontrol yöntemleri ile bir ayda en fazla 12 kaçak döküm tespit edilmişti. Ağustos ayında yerleştiren ve yapay zeka içeren Mobil PTS ünitesi sayesinde, toplam 23 araçla 100’ün üzerinde kaçak hafriyat dökümü yapıldığı tespit edildi. Kaçak döküm yaptığı tespit edilen araçların sürücülerine para cezası içeren idari yaptırım uygulandı. Sistemin devreye girmesinin ardından bölgedeki kaçak dökümler azaldı. Son 15 günde ise tamamen önlendi.

Anlık takip

Yapay zeka içeren Mobil PTS uygulaması ile anlık konum takibi, şüpheli alanın kontrolü ve kaçak döküm tespiti (döküm miktarının tespiti, alan sayımı, raporlama) yapılabiliyor. Kesintisiz şekilde 7/24 çalışan sistem, detaylı bir raporlama imkânı da sunuyor. Alana giriş yapan araçların plaka sorgulamasını yapılarak; ruhsat, ATS onay belgesi, taşıma izni belgesi gibi evrakları kontrol ediyor ve fotoğraflarla raporlama yapıyor. Böylece anlık olarak tüm ihlaller takip edilebiliyor.

Haber Merkezi - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi