İstanbul Gündemi

İstanbul’daki Hıdırellez Şenliği hem güldürdü hem  duygulandırdı

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
6 Mayıs 2023 Cumartesi 09:49

Bu yılki Hıdırellez Şenliği’nin adresi Yenikapı oldu. İstanbullular Hıdırellez kutlamaları için Yenikapı Etkinlik Alanı'nın akın etti. Baharın gelişi, İBB'nin Hıdırellez Şenliğiyle kutlandı.

RİTÜELLER YERİNE GETİRİLDİ

Yenikapı'da, dans şovları ve yarışmalara, ateş üzerinden atlamalara sahne oldu. 5 Mayıs'ı 6 Mayıs'a bağlayan gece, dilek ve duaların kabul olduğuna inanılan Hıdırellez'de, vatandaşlar gül ağaçlarına da dileklerini astı. Etkinlik alanında, vatandaşlar birçok ritüeli yerine getirdi.

“UMARIM BİR AN ÖNCE YENİDEN RENKLENİRİZ, YENİDEN IŞILDARIZ”

Hatay İskenderun'dan İstanbul’a gelen depremzede Saadet Sipahioğlu, “Şu an oradaki herkes çok kötü durumda. Herkese bu güzel günde sağlık, huzurla yeniden ayağa kalkmayı diliyorum. İnşallah bir an önce hepimiz ayağa kalkarız. Güçleniriz. Memleketimizin ışığı söndü. Umarım bir an önce yeniden renkleniriz, yeniden ışıldarız. Herkese ayakta durmak için güç diliyorum” diye konuştu.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi