İstanbul Gündemi

İstanbul takımları Süper Lig’e ambargo koydu! Pendikspor’un da gelmesiyle birlikte...

Pendikspor’un Spor Toto 1. Lig play-off finalinde Bodrumspor’u 2-1 mağlup etmesiyle birlikte Süper Lig’de İstanbul hegemonyası devam etti. Önümüzdeki sezon ligde 8 tane İstanbul takımı yer alacak.
İstanbul takımları Süper Lig’e ambargo koydu! Pendikspor’un da gelmesiyle birlikte...
Haberler / Spor
9 Haziran 2023 Cuma 11:30

Samsunspor ve Çaykur Rizespor'un ardından Süper Lig'e yükselen 3. takım Pendikspor oldu. İstanbul ekibi, tarihinde ilk kez Süper Lig'de mücadele edecek.

SÜPER LİG'E YÜKSELEN 3. TAKIM OLDU.

Spor Toto Akhisar Stadı'nda oynanan ve Abdulkadir Bitigen'in yönettiği maçta gülen taraf İstanbul ekibi oldu. Adrien Regattin (P) ve Thuram'ın golleriyle sahadan 2-1 galip ayrılan Osman Özköylü'nün ekibi, Samsunspor ile Çaykur Rizespor'un ardından Süper Lig'e yükselen 3. takım oldu.

TARİHİNDE İLK KEZ SÜPER LİG'DE MÜCADEL EDECEK!

Pendikspor, 1. Lig'deki ilk senesinde Osman Özköylü yönetiminde Süper Lig biletini kaptı. Çaykur Rizespor’un 1 puan gerisinde 67 puanla ligi üçüncü bitirip direkt finale çıkan Pendikspor, son maçını 21 Mayıs’ta oynamıştı. İki takımın bu sezon İstanbul’da oynadığı ilk maç 3-0 Pendikspor’un üstünlüğüyle sonuçlanıp, rövanş 2-2 bitmişti. Finalde rakibine üstünlük kuran ve tarihinde ilk kez Süper Lig'de mücadele edecek olan İstanbul ekibi, son düdüğün ardından büyük sevinç yaşadı.

8 TAKIM MÜCADELE EDECEK

Süper Lig'de 2022-2023 sezonunun sona ermesiyle birlikte küme düşen takımlar daha önce belli olmuştu. Yeni sezonda da Süper Lig'de en fazla İstanbul takımı olacak. Spor Toto 1. Lig’de şampiyon Samsunspor ve 2. Çaykur Rizespor Süper Lig’e çıkmayı garantilerken, 3. takım ise play-off'tan gelen Pendikspor oldu. Böylelikle yeni sezonda Süper Lig’de mücadele edecek İstanbul takımlarının sayısı da gündem oldu. Ligde İstanbul takımlarından; Beşiktaş, Fatih Karagümrük, Fenerbahçe, Galatasaray, Başakşehir, İstanbulspor, Kasımpaşa ve Pendikspor mücadele edecek.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi