İstanbul Gündemi

İYİ PARTİ’DEN “MELEN, YEMEN OLMASIN” SERZENİŞİ

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
15 Aralık 2020 Salı 13:21

Yenikapı Gösteri Merkezi’nde yapılan İBB Meclisi Aralık ayı ilk toplantısındaki yaptığı konuşmasıyla dikkat çeken Sarul, iklim değişikliği sebebiyle tüm dünyada oluşan su kıtlığının farkında olduklarını, ülkemizdeki kıtlığın sebebinin ise iklim değişikliğinin yanı sıra, ülkeyi yöneten kifayetsiz yöneticilerden kaynaklandığını söyledi.

Su havzalarında bilinçsiz, bilimden uzak ve bireysel ranta dayalı oluşturulan çevre politikaları ve imar yolsuzluklarının yanı sıra, yapılan kanun ve yönetmelik değişiklikleri ile durumun bu hale geldiğini savunan İBB’nin Ataşehirli Meclis Üyesi Oğuz Sarul, İYİ Parti adına verdiği önergesinde, iddialarına örnek olarak İstanbul’da, Ömerli, Elmalı, Darlık, Alibeyköy, Terkos, Küçük ve Büyük Çekmece, Sazlıdere Barajı’nı örnek vererek şöyle devam etti:

“SİYANÜR ZEHRİNE MARUZ KALACAK”

“Bu su kaynaklarımızı destekleyen derelerimizin çevresinde bulunan kaçak fabrikaların atıkları da sularımızı ciddi şekilde zehirlemektedir. Ülkemizin tüm şehirlerinde bu örnekleri çoğaltabiliriz. Antalya’da su havzalarına yapılan oteller

Samsun’da su havzalarına yapılan TOKİ konut inşaatları gibi birçok örnek verebiliriz.

Çevre felaketinin son örneği Nevşehir İli, Avanos İlçesi Özkonak kasabasında gerçekleşmektedir. Vahşi Batının Kanadalı firması köyümüze kadar gelmiştir. Özkonakımızın tek su havzası olan Ziyaret Dağı’nda sondaj çalışmaları başlamıştır. Yıllardır bin bir zahmetle oluşturulmak istenen ormanlarımızın ağaçları kesilerek yok edilmiştir. Bölgede ki verimli tarım arazileri ve su havzaları siyanür zehrine maruz kalacaktır”

TARİHİ ESER KATLİAMI DA BAŞLAYACAK

Tarihi yer altı şehirlerinin ve timüslerin yok olacağı tarihi eser katliamının da başlayacağını iddia ederek konulmasını sürdüren Sarul, “Ülkemizin toprakları Afrika’nın yaşadığı ve yaşamaya devam ettiği vahşi batının saldırılarına maruz kalmaktadır” dedi.

“Tek su kaynağımızın da katledilmesine lütfen izin vermeyin” diyerek İBB Meclisi’nden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmak üzere tüm ilgili bakanlıklara seslenen Oğuz Sarul, Özkonak’ta, hali hazırda çok ciddi su sıkıntısı çekildiğini belirterek, Melen Baraj inşaatı esnasında yapılan yanlış uygulamaların sorumlularıyla alakalı şu soruları yöneltti.

 

  1. Melen Barajı inşaatı ne zaman bitecek?
  2. Devlet Su İşleri tarafından ihalesi ve proje takibi yapılan baraj inşaatında oluşan devlet zararını yine İstanbul halkı mı ödeyecektir?
  3. Yanlış uygulamalar sonucunda oluşan maddi zararın tahsili için hukuksal mücadele başlatıldı mı?
  4. Melen Barajı tamiratı ihalesini alan Firma, Barajın çökmesini önleyerek suyun tutulmasını sağlayacağının garantisini vermiş midir?

SELVİ SARITAÇ - İSTANBUL GÜNDEMİ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi