İstanbul Gündemi

‘ÜLKE SERVETİNİ BETONA DEĞİL, BİLİME GÖMSEYDİK MİLLİ AŞIYI KONUŞURDUK’

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
13 Aralık 2020 Pazar 15:05

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, tüm dünyanın dört gözle beklediği korovirüs aşısının Türk bilim insanları tarafından Türkiye’de yapılabileceğinii ama geç kalındığını söyledi. Baş yaptığı açıklamada, “Koronavirüs aşısını bulan iki Türk bilim insanı ile övünüyoruz. Bu başarının arkasında aşı araştırmalarına 750 milyon € ayıran Alman Devleti olduğunu unutmayalım. Ülke olarak servetimizi betona değil bilime gömseydik şimdi Alman veya Çin aşısı yerine Milli Aşımızı konuşuyorduk” dedi.

“ANLAMLI BİR ÇAĞRI”

Öte yandan BTP lideri Hüseyin Baş’a, Kıbrıs için yaptığı “KKTC’yi tanıyın” çağrısına bir destek de Prof.Dr. Barış Doster’den geldi. Doster, bir TV kanalına yaptığı açıklamada, “Bağımsız Türkiye Partisi Lideri Hüseyin Baş’ın KKTC’yi tanıyın çağrısı çok anlamlıdır ve yerindedir” dedi.

Prof.Dr. Barış Doster yaptığı açıklamada, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Azerbaycan başta olmak üzere Mustafa Kemal Atatürk’ün mazlum milletler diye tanımladığı 3. Dünya ülkeleri ve Türk dünyası başta olmak üzere öncü devletler tarafından tanınır ve Kıbrıs’taki kardeşlerimizin de bu dünyadan yalıtılmışlığı, dışlanmışlığı biran evvel ortadan kalkar. O bağlamda Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın #3DevletTekMillet çağrısı yaparak KKTC’yi Azerbaycan’a davet edip tanınması gerektiğinin altını çizmesi ve KKTC’yi tanıdığımızı dünyaya gösterelim” çağrısı çok olumlu, çok yerinde bir çağrıdır” dedi.

Prof. Doster, “Yani eğer KKTC’nin Lideri Türkiye ve Azerbaycan Cumhurbaşkanları böyle bir etkinliğe çağırmayacaksa dünyada kim çağırabilir. KKTC Cumhurbaşkanını herkesten önce çağırması gerekenler Sayın Erdoğan ve Sayın Aliyev’dir” diyerek bir an önce KKTC’nin tanınması çağrısı yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi