İstanbul Gündemi

İYİ Parti kesin kararını verdi! Yerel seçimlerde...

İYİ Parti yerel seçimde kendi adaylarını çıkarma kararı aldı. Genel İdare Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, 81 ilde aday çıkartacaklarını söyledi.
İYİ Parti kesin kararını verdi! Yerel seçimlerde...
Haberler / Politika
14 Eylül 2023 Perşembe 09:37

2024 yılında yapılacak yerel seçimler öncesi partilerin seçim stratejileri de netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Seçimlerinin ardından Millet İttifakı’ndan ayrılan İYİ Parti, yerel seçimlere kendi adaylarıyla girme kararı aldı.

“BİRKAÇ ARKADAŞIMIZIN FARKLI GÖRÜŞLERİ OLDU”

İmamoğlu ve Yavaş'ın karşısına aday çıkarıp çıkarmayacaklarına ilişkin konuşan Zorlu, “GİK toplantısı sonucu hazırlanan metin çok açık. Bahsettiğiniz tüm kişi ve tartışmalardan azade bir biçimde metni olduğu gibi okuduğunuzda her şey çok net. İnşallah İYİ Parti yerel seçimlerin parlayan yıldızı olacak” dedi. Zorlu, “Birkaç arkadaşımızın farklı görüşleri oldu. Yüksek ölçüde oy çokluğu diyebiliriz” sözleriyle de kararı oy çokluğuyla alındığını belirtti.

“PARTİMİZİ GÜÇLÜ KILAN BİR UNSUR”

Zorlu, GİK toplantısı sonucunda olası ittifaklar için Genel Başkan Meral Akşener'e görüşme ve inisiyatif kullanma yetkisinin verilip verilmediğiyle ilgili soruya “Başkanlık Divanımıza bu yetki verildi. Hatta birkaç il belediye başkan adayımızın tespit edilmesi söz konusu. Bunlarla ilgili Sayın Genel Başkan'ımızın belki ilerleyen günlerde açıklaması olabilir. Ama somut olarak GİK, Başkanlık Divanımızı yetkilendirdi. Divan da önümüzdeki hafta veya günlerde bu gündemle toplanabilir. "Sayın Genel Başkan'ımız GİK'in görüşünü almadan asla hareket etmiyor. Ve bu, gerçekten de partimizi güçlü kılan bir unsur” yanıtını verdi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi