İstanbul Gündemi

KAFTANCIOĞLU: ‘ASIL SİZİN ENGELLEMENİZ SUÇ’

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
17 Nisan 2021 Cumartesi 12:40

Açıklamada partinin il ve ilçe örgütlerine '128 milyar dolar nerede?' afişinin asılacağı duyuruldu.

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, çevre ilçe başkanları ve örgüt üyeleriyle birlikte Bakırköy meydanda “128 Milyar Dolar Nerede?” dedi. 

CHP Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç’in ev sahipliğinde yapılan basın açıklamasında, A Haber muhabirinin ‘Diyarbakır annelerinin de yanındamısınız?’ sorusuna, ‘Gözünden yaş kan tüm annelerin yanındayım’ diyerek cevap vermesi, örgüt üyeleri tarafından alkışlarla karşılandı. ‘Kaftancıoğlu, ‘Yandaş medya istemiyoruz’ sloganları atan örgüte “Bu bir basın açıklaması, herkes soru sorabilir. Bizim bu anlayışımızı iktidarında hayata geçirmesini bekliyoruz” ifadeleriyle seslendi. 

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda yaptığı basın açıklamasında, “128 Milyar Dolar Nerede?” diye sordu. CHP il örgütünün ülke genelinde astığı '128 milyar dolar nerede' afişlerinin toplantılmasıyla ilgili emniyet mensuplarına ve ilçe kaymakamlarınan, hatta valiliğe seslendiğini söyleyen Kaftancıoğlu, ‘Cumhurbaşkanına hakaret‘ gerekçesiyle’ toplatılan afişlerde ne gibi bir hakaret olduğunu sorarak, “Sorumuz net! Asıl sizin engellemeniz suç. 128 Milyar Dolar Nerede” dedi. 

Yarattılan Saray rejimi yargısıyla halkın gerçekleri öğrenmesinin önüne geçilemeyeceğini, esnafın, çiftçinin, emeklinin, işçinin, memurun, işsizin, yoksulun, yetimin hakkını sormaya devam edeceklerini söyleyen CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Merkez Bankası’nın rezervinin nereye gittiğini sormak hakkımızdır. 128 milyar dolar nerede? Sorumlu siyasetçi ne yapar biliyor musunuz, gider nerede olduğunu açıklar' ifadeleriyle hükümete şu soruları yöneltti:

  • 128 milyar dolar nerede?
  • Kur satışı hangi yöntemlerle yapıldı?
  • Hangi tarihte yapıldı?
  • Bu döviz hangi kurdan alındı?
  • Bu ticaretin alıcıları kimler?
  • Satış imzasının altında kimlerin imzası var?'

Kaftancıoğlu, konuşmasının devamında '‘Ekonominin başı benim’ diyen şahsım hükümetinin sorularımıza yanıt vermesini istiyoruz. Soruları sormamıza asla engel olamayacaklar. Görselleri kaldırmayacağız' diyerek alandan ayrıldı. 

Açıklamanın ardından Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile birlikte alandan ayrılan Kaftancıoğlu, “Bakırköy Belediye çalışanlarının her hafta toplu sözleşme hakları için yaptığı eyleme de destek verecek misiniz?” sorusuna, “Başka bir programa yetişmem lazım, yoksa katılırdım” diyerek yanıt verdi. 

SELVİ SARITAÇ - İSTANBUL GÜNDEMİ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi